Ben jij je standaard maaltijd met groenten en aardappelen een beetje zat? Dan is dit recept helemaal iets voor jou! Een Mexicaanse bowl bomvol gezonde groenten, romige avocado en frisse limoen.
Warme Mexicaanse bowl
Recept van Dokter Tamara
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesIngrediënten
1 1 Rode ui
1 1 rode paprika
3 el 3 olijfolie
2 2 teentjes knoflook, geperst
400 gr 400 tomatenblokjes
120 gr 120 gekookte bonen, uitgelekt (pinto bonen, bruine bonen, kidneybonen zwarte bonen of een Mexicaanse bonenmix)
½ tl ½ paprikapoeder
Snufje cayennepeper (optioneel)
Versgemalen peper
Koriander naar eigen smaak
4 4 eieren
½ tl ½ limoensap
1 1 avocado
2 2 kwartjes limoen
Bereiding
- Snijd de ui en paprika in fijne repen en verwarm een koekenpan met olijfolie. Roerbak de ui, paprika en geperste knoflook. Voeg de tomatenblokjes, bonen paprikapoeder en cayennepeper toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Roer en laat eventjes opwarmen, zodat de saus iets indikt.
- Hak in de tussentijd de koriander fijn. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus, zodat er ruimte is voor de eieren. Breek heel voorzichtig een ei in elke kuiltje. Dek de pan met een deksel af en laat de eieren 3 à 4 minuten stollen.
- Haal de deksel eraf en besprenkel het gerecht met limoensap en garneer met gehakte koriander.
- Snijd de avocado in plakjes. Serveer het ontbijt bowl met de avocado plakjes en kwartjes limoen.