Salade van gegrilde groenten  

Verse smaken op je bord! Deze kleurrijke salade met geroosterde trostomaten, gegrilde groenten en knapperige walnoten is niet alleen een plaatje, maar ook een smaakbom. Perfect voor een lichte, maar vullende maaltijd. Daar is deze salade uit het Eet Beter voor je maag & darmen boek een perfecte oplossing voor. Gezond, smaakvol én je zet hem in een handomdraai op tafel.  

Salade van gegrilde groenten  

Recept van Dokter Tamara
5.0 from 1 vote
Gang Boeken, diner, Recepten
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

50

minutes

Ingrediënten

  • 10 10 (medium) trostomaten

  • olijfolie, om te bakken

  • 400 gr 400 flespompoen

  • 1 1 aubergine

  • 0,5 0,5 courgette

  • 50 gr 50 ongebrande walnoten, geroosterd

  • 75 gr 75 Parmezaanse kaas

  • 50 gr 50 rucola

  • 3 el 3 extra vierge olijfolie

  • 0,5 0,5 onbespoten citroen, sap

  • handje verse basilicum

  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de tomaten, verwijder het kroontje en leg ze met het vruchtvlees naar boven op het bakpapier. Sprenkel er wat olijfolie overheen en rooster ze 30 minuten in de oven. 
  • Zet een grillpan op middelhoog vuur om voor te verwarmen. 
  • Snijd het bovenste gedeelte van de flespompoen en maak hiervan plakken van ongeveer ½ centimeter dik. Verwijder daarna pas de pitten en schil. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ½ centimeter dik. 
  • Vet de grillpan in met olijfolie en bak de plakken pompoen en aubergine – in porties – aan beide kanten ongeveer 5 minuten tot er donkere grillstrepen ontstaan. Vet de pan tussendoor steeds in als je met een nieuwe portie begint. 
  • Gril de plakjes courgette iets korter, ongeveer 4 minuten per kant. 
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur, tot ze goudbruin verkleuren. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. 
  • Haal de punt van de Parmezaanse kaas langs een kaasschaaf voor mooie grote vlokken. 
  • Verdeel de rucola, gegrilde groenten en walnoten over twee borden en besprenkel ze met wat extra vierge olijfolie en citroensap. Garneer de salade met de Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum. Breng op smaak met peper.

Nutrition Facts

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalories697
  • % per dag *
  • Total Fat 52g 80%
    • Total Carbohydrate 24.5g 8%
      • Dietary Fiber 12.7g 48%
    • Protein 25.9g 50%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten