Geniet van een frisse en voedzame lunchbox met Baba Ganoush, feta, aardbeien en komkommersalade. Makkelijk mee te nemen en heerlijk gezond!
Mediterraanse Baba Ganoush lunchbox
Gang lunch
Servings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking time
45
minutesIngrediënten
- Baba Ganoush (aubergine-dip)
2 aubergine
2 el tahin
2 el citroensap
2 el knoflookpoeder
2 el olijfolie
Snufje komijn
Versgemalen peper
- Overige lunchbox-ingrediënten
2 geroosterde volkoren boterhammen
80 g feta
2 handjes aardbeien
2 mandarijnen
Bereiding
- Baba Ganoush
- Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
- Prik met een vork een paar gaatjes in de aubergines.
- Rooster de aubergines 30-40 minuten in de airfryer tot het vruchtvlees zacht en goudbruin is.
- Laat even afkoelen, snijd de aubergine open en lepel het vruchtvlees eruit.
- Doe het vruchtvlees in een keukenmachine of pureer met een staafmixer.
- Voeg tahin, citroensap, knoflookpoeder, olijfolie, komijn en peper toe en pureer tot een gladde dip.
- Geroosterde volkoren boterhammen
- Rooster de volkoren boterham krokant in een broodrooster of airfryer (paar minuten op 180 °C).
- Laat afkoelen en bewaar apart om knapperig te blijven.
- Feta
- Verkruimel de feta en voeg vlak voor het eten toe aan de boterhammen of bewaar apart.
- Aardbeien en mandarijn
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd eventueel in hapklare stukjes.
- Pel de mandarijn en voeg de partjes toe.