Boerenkool, maar dan anders! Dit is niet je standaard stamppot. Boerenkool, feta, en zongedroogde tomaatjes zorgen voor een lekkere en gezonde maaltijd. Perfect voor een herfstavond.
Boerenkoolstamppot met feta en zongedroogde tomaatjes
Gang diner
Servings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesIngrediënten
250 gr kruimige aardappels
0.5 ui
2 el olijfolie
300 gr boerenkool
20 gr roomboter
50 gr pijnboompitten
30 gr zongedroogde tomaatjes
60 gr feta
Bereiding
- Schil en snijd de aardappelen in blokjes.
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui.
- Voeg de boerenkool toe en stoof deze gaar in 5-10 minuten.
- Stamp de aardappels met de roomboter tot een smeuïge puree en meng de boerenkool erdoor.
- Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge pan.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Verdeel de stamppot over twee borden en garneer met feta, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën604
- % per dag *
- Totaal vet
37g
57%
- Totaal koolhydraten
40g
14%
- Vezels 13g 52%
- Eiwit 20g 40%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.