Deze heerlijke bospaddenstoelensoep staat binnen een handomdraai op tafelen is een goedgevulde winterse maaltijd! Het recept vind je in mijn boek Eet Beter in 28 dagen.
BOSPADDENSTOELENSOEP met groentespirelli
Recept van Dokter Tamara
Gang Boeken, diner, lunch, Recepten
Personen
4
personenVoorbereiding
15
minutesKooktijd
30
minutesIngrediënten
2 2 winterpenen
1 1 courgette
3 3 el olijfolie, om in te bakken
1 1 grote ui, gepeld, in halve ringen
400 g 400 paddenstoelenmix, in plakjes
150 g 150 oesterzwammen, in repen
2 2 el sojasaus (zonder suiker)
3 3 cm gemberwortel, fijngeraspt
3 3 teentjes knoflook, gepeld, fijngehakt
1 1 ½ l groentebouillon (3 blokjes)
handje verse bladpeterselie- of korianderblaadjes, fijngehakt
4 4 el wit sesamzaad
1 1 limoen, in partjes
versgemalen zwarte peper
8 8 sneetjes havermoutbrood
Bereiding
- Snijd 1 winterpeen in blokjes. Snijd de andere winterpeen en de courgette in slierten – dit gaat het makkelijkst met een spiraalsnijder.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de blokjes wortel, de paddenstoelenmix, de oesterzwammen en de sojasaus toe. Draai het vuur laag en bak 10 minuten – roer af en toe. Voeg in de laatste 3 minuten de gember en knoflook toe en bak mee.
- Voeg de bouillon toe en laat de soep 12-15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 4 minuten de wortel- en courgetteslierten toe en kook mee.
- Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met bladpeterselie of koriander en het sesamzaad en serveer er een partje limoen bij om erover uit te knijpen. Breng op smaak met peper en serveer met het havermoutbrood.