Courgette-champignon soep
Recipe by Dokter Tamara
Personen
2
personenVoorbereiding
5
minutesKooktijd
15
minutesIngrediënten
300 gr 300 witte champignons
1 1 courgette
2 2 el olijfolie
400 gr 400 gesneden soepgroente
375 ml 375 water
½ tl groentebouillon poeder (optioneel)
Versgemalen peper
1 1 tl verse limoensap
- Erbij
4 4 vezelrijke crackers
2 2 plakjes oude kaas
Handje ongezouten noten
Bereiding
- Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes. Verhit een soeppan met olijfolie en roerbak de champignons en courgette.
- Voeg de gesneden groente toe, roerbak nog 1 minuut en voeg de water toe. Voeg eventueel de groentebouillon poeder en breng op smaak met versgemalen peper. Besprenkel met de verse limoensap en breng de soep aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes gaar worden.
- Verdeel de soep over 2 kommen en beleg 2 crackers per persoon met 1 plak oude kaas. Neem een handje ongezouten noten erbij.
Nutrition Facts
2 servings per container
- Amount Per ServingCalories603
- % Daily Value *
- Total Fat
42g
65%
- Total Carbohydrate
20.9g
7%
- Dietary Fiber 13.8g 52%
- Protein 28.9g 57%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.