Deze ei-wrap met hummus en spinazie is een gezonde en snelle maaltijd, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Met maar een paar ingrediënten en weinig bereidingstijd zet je in een handomdraai een voedzame lunch of diner op tafel.
Ei-wrap met hummus en spinazie
Gang lunch
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
- Voor de wraps
4 eieren
2 el water
Snufje versgemalen peper (optioneel)
1 el olijfolie
- Ingrediënten vulling
1 el olijfolie
150 gr verse spinazie
1 avocado
200 gr cherrytomaten
- Ingrediënten hummus
100 gr kikkererwten
1 el tahini pasta
1 el olijfolie
1/2 teen knoflook
1 el citroensap
Bereiding
- Bereidingswijze voor de wrap
- Klop de eieren los met 1 eetlepel water en een snufje versgemalen peper.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet het eimengsel in de pan en bak dit tot een dunne omelet. Keer de omelet voorzichtig om zodra de bovenkant droog is.
- Haal de wrap uit de pan en laat even afkoelen.
- Bereidingswijze voor de vulling
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en roerbak de spinazie kort tot deze geslonken is.
- Maak de hummus door alle ingrediënten te pureren, met een staafmixer, tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met peper.
- Bereidingswijze wrap vullen
- Smeer een dun laagje van de hummus over de wrap.
- Halveer de cherrytomaten.
- Verdeel de spinazie, en cherrytomaten gelijkmatig over de wrap.
- Rol de wrap stevig op en serveer.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën624
- % per dag *
- Totaal vet
49.5g
76%
- Totaal koolhydraten
15.9g
5%
- Vezels 11g 44%
- Eiwit 23.7g 46%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.