Vind jij zalm ook heel lekker, maar weet je soms niet goed wat je erbij kunt eten? Dan is dit recept helemaal iets voor jou! De combinatie van de gegrilde zalm met de geroosterde boerenkool is echt een aanrader!
Gegrilde zalm op geroosterde boerenkool
Recept van Dokter Tamara
Servings
2
servingsPrep time
30
minutesCooking time
30
minutesIngrediënten groenten
500 gr 500 boerenkool uit een pot of vers
1 el 1 olijfolie
Versgemalen peper
200 gr 200 radijs
250 gr 250 rode bieten, gekookt
- Ingrediënten zalm
300 gr 300 zalm op huid
Versgemalen peper
1 ½ el 1 ½ olijfolie
2 tl 2 limoensap
Bereiding groenten
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik je boerenkool uit een pot? Laat de boerenkool dan goed uitlekken en meng de boerenkool met olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper. Verspreid de boerenkool op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zet in de oven voor ca. 15 à 20 minuten. Schep tussendoor 1 of 2 keer om.
- Snijd de radijs in dunne plakjes (evt. met een dunschiller) en de rode bieten in kleine blokjes.
- Haal de boerenkool uit de oven en meng dit met de rode bieten en radijs.
- Bereiding zalm
- Dep de zalm met keukenpapier droog en bestrooi met versgemalen peper.
- Verhit een grillpan en vet met een kwast licht in. Grill de zalm eerst op de huid en daarna op de vleeskant in ca. 6 minuten mooi gaar.
- Serveer de zalm op de geroosterde boerenkool. Besprenkel aan tafel met limoensap naar smaak.