Voedzaam én lekker, dat is deze traybake zeker. De zoete smaak van de stukjes appel en groenten gaat goed samen met de hartige smaak van de halloumi. Dit recept en meer heerlijke traybakes kun je vinden in mijn gratis e-book.
Geroosterde groente en halloumi
Recept van Dokter Tamara
Gang diner
Servings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesCalories
603
kcalIngrediënten
100 gr pastinaak
100 gr wortel
2 rode bieten
100 gr aardappel
2 el olijfolie
Snuf versgemalen peper
200 gr halloumi
100 gr komkommer
1 appel
60 gr spinazie
1 el balsamicoazijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC
- Snijd de pastinaak, wortel, bieten en aardappel in stukken en verdeel dit over een bakplaat. Besprenkel hierover de olijfolie en versgemalen peper en hussel de bakplaat goed door, zodat elk stukje bedekt is met olie. Rooster dit in de oven voor 25 minuten of tot de groenten zacht en goudbruin zijn.
- Snijd de halloumi in blokjes en voeg deze toe nadat de groenten klaar zijn, zet de oven op de grillstand en laat de halloumi 10 minuten meebakken.
- Snijd de komkommer en de appel in kleine blokjes. Roer deze door het geheel en voeg de spinazie toe. Besprenkel de balsamico over de traybake heen.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën603
- % per dag *
- Totaal vet
36g
56%
- Totaal koolhydraten
36g
12%
- Vezels 9g 36%
- Eiwit 28g 57%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.