Een romige, hartverwarmende kom vol smaak, perfect voor de herfst. Met geroosterde pastinaak, een vleugje nootmuskaat en een heerlijke topping van feta, pecannoten en verse munt.
Geroosterde pastinaak soep met feta
Recept van Dokter Tamara
Servings
4
servingsPrep time
20
minutesCooking time
1
hourCalories
571
kcalIngrediënten
800 gr 800 pastinaak
2 2 uien
5 5 teentjes knoflook
8 el 8 olijfolie
Versgemalen zwarte peper
½ tl ½ gemalen nootmuskaat
2 tl 2 gedroogde tijm
1,5 L 1,5 groentebouillon
1 tl 1 cayennepeper
- Topping
100 gr 100 feta
100 gr 100 ongezouten pecannoten
4 takjes 4 verse munt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de pastinaak en snijd deze in grove stukken.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Leg de pastinaak en ui op een bakplaat, besprenkel met 4 el olijfolie en bestrooi met wat versgemalen peper naar smaak.
- Rooster de groenten in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
- Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur met 4 el olijfolie. Fruit de groenten in 2-3 minuten.
- Voeg de knoflook, gemalen nootmuskaat en gedroogde tijm toe en bak dit 1 minuut mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel met een deksel op de pan sudderen gedurende 15-20 minuten, of tot de pastinaak zacht is.
- Haal de soep van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Breng de soep op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Kruimel de feta, hak de pecannoten en munt grof en verdeel dit over de soep.
Voedingswaarde
4 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën571
- % per dag *
- Totaal vet
42.1g
65%
- Totaal koolhydraten
29g
10%
- Vezels 13.6g 52%
- Eiwit 11.7g 22%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.