Geroosterde pastinaak soep met feta

Een romige, hartverwarmende kom vol smaak, perfect voor de herfst. Met geroosterde pastinaak, een vleugje nootmuskaat en een heerlijke topping van feta, pecannoten en verse munt.

Geroosterde pastinaak soep met feta

4.4 from 5 votes
Recept van Dokter Tamara
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

1

hour 
Calories

571

kcal

Ingrediënten

  • 800 gr 800 pastinaak

  • 2 2 uien

  • 5 5 teentjes knoflook

  • 8 el 8 olijfolie

  • Versgemalen zwarte peper

  • ½ tl ½ gemalen nootmuskaat

  • 2 tl 2 gedroogde tijm

  • 1,5 L 1,5 groentebouillon

  • 1 tl 1 cayennepeper

  • Topping
  • 100 gr 100 feta

  • 100 gr 100 ongezouten pecannoten

  • 4 takjes 4 verse munt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de pastinaak en snijd deze in grove stukken.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Leg de pastinaak en ui op een bakplaat, besprenkel met 4 el olijfolie en bestrooi met wat versgemalen peper naar smaak.
  • Rooster de groenten in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  • Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur met 4 el olijfolie. Fruit de groenten in 2-3 minuten.
  • Voeg de knoflook, gemalen nootmuskaat en gedroogde tijm toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel met een deksel op de pan sudderen gedurende 15-20 minuten, of tot de pastinaak zacht is.
  • Haal de soep van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
  • Breng de soep op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Kruimel de feta, hak de pecannoten en munt grof en verdeel dit over de soep.

Voedingswaarde

4 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën571
  • % per dag *
  • Totaal vet 42.1g 65%
    • Totaal koolhydraten 29g 10%
      • Vezels 13.6g 52%
    • Eiwit 11.7g 22%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten