Geroosterde pompoen met geitenkaas

Verwen je smaakpapillen met de warme en verrassende combinatie van geroosterde pompoen, geitenkaas en een vleugje knapperige walnoten. Dit heerlijke recept is niet alleen een feest voor je smaakzintuigen, maar zit ook boordevol voedzame ingrediënten. Dit recept en meer traybakes kun je vinden in mijn gratis e-book.

Geroosterde pompoen met geitenkaas

5.0 from 1 vote
Recept van Dokter Tamara Gang diner
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

634

kcal

Ingrediënten

  • 500 gr pompoen

  • 1 rode ui

  • 1 paprika

  • 2 el olijfolie

  • 50 gr walnoten

  • 1 tl tijm

  • snuf versgemalen peper

  • 1 tl paprikapoeder

  • 140 gr linzen

  • 100 gr geitenkaas

  • 50 gr rucola

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de pompoen in kleine plakjes, de ui in grove ringen en de paprika in reepjes. Leg de gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de olijfolie, walnoten, tijm, versgemalen peper en paprikapoeder over de groenten, meng dit goed door zodat het geheel goed verdeeld is. Leg de bakplaat voor 25 minuten in de oven of totdat de groenten bijna gaar zijn.
  • Hussel de groenten en verdeel de linzen over de plaat. Verkruimel de geitenkaas over het geheel en zet de plaat nog 10 minuten in de oven.
  • Serveer het gerecht met rucola.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën634
  • % per dag *
  • Totaal vet 46g 71%
    • Totaal koolhydraten 26g 9%
      • Vezels 13g 52%
    • Eiwit 24g 48%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten