Gesmoorde witlof met zalm en rozijnen; een restaurantwaardige maaltijd! Een heerlijk recept met verse gerookte zalm, smaakvolle pijnboompitten én een flinke portie witlof.
Gesmoorde witlof met zalm en rozijnen
Recept van Dokter Tamara
Gang diner
Servings
2
servingsPrep time
5
minutesCooking time
40
minutesIngrediënten
1 teentje 1 knoflook, geperst
50 ml 50 olijfolie
½ tl ½ verse tijmblaadjes
2 ½ el 2 ½ balsamicoazijn
Versgemalen peper
2 stronkjes 2 witlof
8 plakken 8 gerookte zalm
1 el 1 gewelde rozijnen
3 el 3 pijnboompitten
2 el 2 geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Meng, voor de marinade, de knoflook, olijfolie, tijm en azijn met een mini garde of vork. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Halveer de stronken witlof in de lengte en blancheer 3-4 minuten. Laat goed uitlekken en laat 15 minuten in de marinade intrekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Wikkel de witlof in de plakken zalm en leg ze in een schaal. Giet de rest van de marinade in de schaal en voeg de rozijnen toe. Smoor in de oven voor 20-25 minuten. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een droge verhitte koekenpan tot ze lichtgekleurd zijn.
- Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën651
- % per dag *
- Totaal vet
50.1g
77%
- Totaal koolhydraten
26g
9%
- Vezels 1.5g 4%
- Eiwit 32.7g 64%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.