Vegetarische gevulde paprika’s op basis van rijst en bonen, afgetopt met cherrytomaten en verse peterselie. Probeer het nu! Wil je meer goedkope en zomerse recepten? Download nu het e-book ‘Betaalbare zomerse recepten’ via https://www.online-leefstijlprogramma.nl/f/betaalbarezomerserecepten
Gevulde paprika’s
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
25
minutesCooking time
25
minutesIngrediënten
100 gr zilvervliesrijst (ongekookt)
1 ui
2 teentjes knoflook
3 rode paprika’s
1 el olijfolie
115 gr zwarte bonen
100 gr cherrytomaten
1 tl komijnpoeder
Handvol verse koriander
- Dressing
1 el olijfolie
1 el azijn
1 el verse koriander
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de paprika’s over de lengte door de helft en verwijder de zaadjes.
- Fruit de ui en knoflook in een koekenpan met de olijfolie.
- Voeg vervolgens de komijnpoeder en zwarte bonen toe en bak even mee.
- Meng daarna de rijst samen met het bonenmengsel en vul de halve paprika’s ermee.
- Bak de gevulde paprika’s ongeveer 20 minuten in de oven op 200°C.
- Maak vervolgens de dressing door de olijfolie, azijn en verse koriander met elkaar te mengen.
- Serveer de gevulde paprika’s met de dressing, gehalveerde cherrytomaatjes en garneer met verse koriander.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën300
- % per dag *
- Totaal vet
16g
25%
- Totaal koolhydraten
41g
14%
- Vezels 15g 60%
- Eiwit 22g 44%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.