Komkommer, spitskool, ijsbergsla en romige burrata, allemaal samengebracht door een heerlijke bosui-cashewdressing. De perfecte balans tussen knapperig, romig en pittig.
Groene salade met burrata
Recept van Dokter Tamara
Servings
2
servingsPrep time
5
minutesCooking time
15
minutesIngrediënten
0,5 0,5 komkommer
2 2 bosuien
200 gr 200 spitskool
100 gr 100 ijsbergsla
1 bol (ca. 150 gr) 1 burrata
1 el 1 extra vierge olijfolie
Versgemalen zwarte peper
15 gr 15 chilivlokken
- Voor de dressing
2 2 bosuien
50 gr 50 ongezouten cashewnoten
0,5 0,5 citroen
1 1 sjalot
1 teen 1 knoflook
50 gr 50 verse spinazie
15 gr 15 verse basilicum
1 el 1 geraspte Parmezaanse kaas
1 el 1 rijstazijn
4 el 4 olijfolie
Bereiding
- Bereiding van de dressing
- Snijd 2 bosuitjes in fijne halve ringen en hak de noten fijn. Pers de citroen uit en bewaar het sap.
- Doe de sjalot, knoflook, spinazie, basilicum, citroensap, Parmezaanse kaas, rijstazijn en de olijfolie(voor de dressing) in een blender of keukenmachine. Blend dit tot een gladde dressing.
- Voeg de fijngehakte bosui en noten toe en roer door.
- Bereiding van de salade
- Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de 2 bosuitjes in ringetjes.
- Snijd de spitskool in dunne reepjes. Snijd de ijsbergsla fijn. Meng de kool en sla in een kom met de komkommer en bosui. Meng de salade met de dressing.
- Halveer de burrata en leg deze bovenop de salade. Sprenkel hier de resterende olijfolie overheen en kruid indien gewenst de salade met wat versgemalen zwarte peper en chilivlokken.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën644
- % per dag *
- Totaal vet
51.3g
79%
- Totaal koolhydraten
17.9g
6%
- Vezels 7.8g 29%
- Eiwit 24.3g 48%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.