Groene salade met burrata

Komkommer, spitskool, ijsbergsla en romige burrata, allemaal samengebracht door een heerlijke bosui-cashewdressing. De perfecte balans tussen knapperig, romig en pittig.

Groene salade met burrata

3.2 from 10 votes
Recept van Dokter Tamara
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

644

kcal

Ingrediënten

  • 0,5 0,5 komkommer

  • 2 2 bosuien

  • 200 gr 200 spitskool

  • 100 gr 100 ijsbergsla

  • 1 bol (ca. 150 gr) 1 burrata

  • 1 el 1 extra vierge olijfolie

  • Versgemalen zwarte peper

  • 15 gr 15 chilivlokken

  • Voor de dressing
  • 2 2 bosuien

  • 50 gr 50 ongezouten cashewnoten

  • 0,5 0,5 citroen

  • 1 1 sjalot

  • 1 teen 1 knoflook

  • 50 gr 50 verse spinazie

  • 15 gr 15 verse basilicum

  • 1 el 1 geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 el 1 rijstazijn

  • 4 el 4 olijfolie

Bereiding

  • Bereiding van de dressing
  • Snijd 2 bosuitjes in fijne halve ringen en hak de noten fijn. Pers de citroen uit en bewaar het sap.
  • Doe de sjalot, knoflook, spinazie, basilicum, citroensap, Parmezaanse kaas, rijstazijn en de olijfolie(voor de dressing) in een blender of keukenmachine. Blend dit tot een gladde dressing.
  • Voeg de fijngehakte bosui en noten toe en roer door.
  • Bereiding van de salade
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de 2 bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de spitskool in dunne reepjes. Snijd de ijsbergsla fijn. Meng de kool en sla in een kom met de komkommer en bosui. Meng de salade met de dressing.
  • Halveer de burrata en leg deze bovenop de salade. Sprenkel hier de resterende olijfolie overheen en kruid indien gewenst de salade met wat versgemalen zwarte peper en chilivlokken.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën644
  • % per dag *
  • Totaal vet 51.3g 79%
    • Totaal koolhydraten 17.9g 6%
      • Vezels 7.8g 29%
    • Eiwit 24.3g 48%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten