Een vegetarische curry boordevol groenten en vezels. Probeer nu deze Kikkererwten-groente curry. Wil je meer goedkope en zomerse recepten? Download nu het e-book ‘Betaalbare zomerse recepten’ via https://www.online-leefstijlprogramma.nl/f/betaalbarezomerserecepten
Kikkererwten-groente curry
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
15
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
1 1 ui
2 2 teentjes knoflook
200 gr 200 cherrytomaten
1 1 courgette
1 1 el kerriepoeder
400 gr 400 kikkererwten (uitlekgewicht)
200 gr 200 diepvries sperziebonen
400 ml 400 kokosmelk
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Handvol verse koriander
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de courgette in blokjes.
- Fruit de ui en knoflook in een hapjespan met de olijfolie. Voeg vervolgens de kerriepoeder toe.
- Voeg ook de kikkererwten, cherrytomaten, courgetteblokjes en kokosmelk toe. Laat ongeveer 15 min zachtjes koken.
- Breng op smaak met peper. Serveer met verse koriander.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën596
- % per dag *
- Totaal vet
15g
24%
- Totaal koolhydraten
34g
12%
- Vezels 17g 68%
- Eiwit 22g 44%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.