Kikkererwten paella van bloemkoolrijst

kikkererwten paella van bloemkoolrijst

0.0 from 0 votes
Recept van Dokter Tamara Gang diner
Aantal

2

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

588

kcal

Ingrediënten

  • 300 gr kabeljauw

  • 2 el olijfolie

  • 400 gr bloemkool (of bloemkoolrijst)

  • 1 ui

  • 1 groene paprika

  • 1 gele paprika

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 160 gr kikkererwten, uitgelekt of vers gekookt

  • 2 el cashewnoten

  • 1 tl tomatenpuree

  • 150 gr doperwten en wortelen

  • 1 tl citroensap

  • 5 draden saffraan

  • Snufje cayennepeper

  • ,5 tl paprikapoeder

  • Versgemalen peper

  • 10 gr gehakte peterselie

Bereiding

  • Bak de kabeljauw in een ruime koekenpan met olijfolie, schep deze op een bord en trek deze in kleine stukjes met een vork. Verdeel de bloemkool in roosjes en maal dit in een keukenmachine tot ongeveer rijstkorrels grootte (of gebruik bloemkoolrijst).
  • Snipper de ui fijn en snijd de paprika’s in repen. Verwarm de koekenpan met olijfolie. Roerbak de ui, knoflook en paprika’s voor 2 minuten. Voeg de kikkererwten en cashewnoten toe en roerbak voor 2 minuten. Voeg, al roerend, de tomatenpuree toe tot deze er goed doorheen gemengd is. Voeg daarna de bloemkoolrijst, doperwten-wortels en citroensap toe.
  • Voeg direct daarna de saffraan, cayennepeper en paprikapoeder toe. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
  • Roerbak op middelhoog vuur voor nog 2 minuten. Garneer met gehakte peterselie en schijven citroen.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën588
  • % per dag *
  • Totaal vet 23.8g 36%
    • Totaal koolhydraten 38.2g 13%
      • Vezels 19.9g 76%
    • Eiwit 45.4g 90%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten