kikkererwten paella van bloemkoolrijst
Recept van Dokter Tamara
Gang diner
Aantal
2
personenVoorbereiding
30
minutesKooktijd
40
minutesCalorieën
588
kcalIngrediënten
300 gr kabeljauw
2 el olijfolie
400 gr bloemkool (of bloemkoolrijst)
1 ui
1 groene paprika
1 gele paprika
2 teentjes knoflook, geperst
160 gr kikkererwten, uitgelekt of vers gekookt
2 el cashewnoten
1 tl tomatenpuree
150 gr doperwten en wortelen
1 tl citroensap
5 draden saffraan
Snufje cayennepeper
,5 tl paprikapoeder
Versgemalen peper
10 gr gehakte peterselie
Bereiding
- Bak de kabeljauw in een ruime koekenpan met olijfolie, schep deze op een bord en trek deze in kleine stukjes met een vork. Verdeel de bloemkool in roosjes en maal dit in een keukenmachine tot ongeveer rijstkorrels grootte (of gebruik bloemkoolrijst).
- Snipper de ui fijn en snijd de paprika’s in repen. Verwarm de koekenpan met olijfolie. Roerbak de ui, knoflook en paprika’s voor 2 minuten. Voeg de kikkererwten en cashewnoten toe en roerbak voor 2 minuten. Voeg, al roerend, de tomatenpuree toe tot deze er goed doorheen gemengd is. Voeg daarna de bloemkoolrijst, doperwten-wortels en citroensap toe.
- Voeg direct daarna de saffraan, cayennepeper en paprikapoeder toe. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
- Roerbak op middelhoog vuur voor nog 2 minuten. Garneer met gehakte peterselie en schijven citroen.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën588
- % per dag *
- Totaal vet
23.8g
36%
- Totaal koolhydraten
38.2g
13%
- Vezels 19.9g 76%
- Eiwit 45.4g 90%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.