fbpx

‘Doe niet zo saai…’

‘Als je stopt met roken, prijst iedereen je de hemel in. Als je stopt met drinken, zeggen ze: doe niet zo saai’.

Ik heb een haat-liefdeverhouding met alcohol. Ik kom uit een zeer bourgondisch nest, waar de drank rijkelijk vloeide. Als ik tijdens mijn studententijd thuiskwam, stond er altijd wijn klaar. Met chips, nootjes, kaasjes… Heerlijk, maar ik weet als geen ander dat het niet goed voor je is. Alcohol drinken vergroot onder andere de kans op maag-, slokdarm- en mondkanker, maar ook die op borstkanker. Zelfs één glas bier of wijn per dag kan de kans dat een vrouw borstkanker krijgt al met tien procent doen toenemen, zowel voor als na de overgang.

In de nieuwe Santé vertel ik je alles over mijn haat-liefde verhouding met alcohol, drankgewoontes en mijn wens voor nu en de toekomst.

Hieronder kun je mijn nieuwe rubriek lezen. Laat je me weten wat je ervan vindt?

Liefs,

 

Meer artikelen

dementie voorkomen
Wat kun je zelf doen om minder kans te hebben op dementie?

Wist je dat je zelf dingen kunt doen om minder kans te hebben op dementie? Nee? Dan ben je niet de enige! Veel mensen denken dat dementie je gewoon overkomt. Maar wetenschappers schatten dat ongeveer een derde van de gevallen van dementie voorkomen kan worden door een gezonde leefstijl.

1 reactie

  1. Ik hou het ook bij twee dagen en dat vergt discipline maar bevalt goed. Wat mij opvalt is dat er in de horeca/ restaurants weinig aanbod is als vervanger voor een wijntje. Ik drink ook geen frisdrank met koolzuur en dan blijft vaak water over. Een mooie druivensap of alcoholvrij wijntje zou een goede oplossing zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen