Een frisse, lichte soep zonder koken — ideaal voor zomerse lunches of als voorgerecht. Vol vezels, gezonde vetten en hydratatie!
Koude groene gazpacho met komkommer en spinazie
Recept van Dokter Tamara
Gang lunch, voorgerecht
Personen
4
personenVoorbereiding
30
minutesKooktijd
40
minutesCalorieën
300
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
1 1 komkommer
1 1 avocado
2 stengels 2 bleekselderij
100 gr 100 verse spinazie
250 ml 250 koud water
1 el 1 extra vierge olijfolie
1 el 1 citroensap
1 teen 1 knoflook
15 gr 15 verse koriander
50 gr 50 cherrytomaatjes
20 gr 20 geroosterde pompoenpitten
Bereiding
- Snijd alle groenten grof. Doe in een blender met water, olijfolie, citroensap, knoflook en kruiden. Blend tot een gladde soep. Breng op smaak met peper.
- Laat minimaal 30 minuten koelen in de koelkast.
- Serveer in kommen en garneer met tomaatjes en pompoenpitten.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën556
- % per dag *
- Totaal vet
33g
51%
- Totaal koolhydraten
28g
10%
- Vezels 10g 40%
- Eiwit 18g 36%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.