Koude groene gazpacho met komkommer en spinazie

Een frisse, lichte soep zonder koken — ideaal voor zomerse lunches of als voorgerecht. Vol vezels, gezonde vetten en hydratatie!

Koude groene gazpacho met komkommer en spinazie

Recept van Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Gang lunch, voorgerecht
Personen

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

300

kcal

Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 1 1 komkommer

  • 1 1 avocado

  • 2 stengels 2 bleekselderij

  • 100 gr 100 verse spinazie

  • 250 ml 250 koud water

  • 1 el 1 extra vierge olijfolie

  • 1 el 1 citroensap

  • 1 teen 1 knoflook

  • 15 gr 15 verse koriander

  • 50 gr 50 cherrytomaatjes

  • 20 gr 20 geroosterde pompoenpitten

Bereiding

  • Snijd alle groenten grof. Doe in een blender met water, olijfolie, citroensap, knoflook en kruiden. Blend tot een gladde soep. Breng op smaak met peper.
  • Laat minimaal 30 minuten koelen in de koelkast.
  • Serveer in kommen en garneer met tomaatjes en pompoenpitten.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën556
  • % per dag *
  • Totaal vet 33g 51%
    • Totaal koolhydraten 28g 10%
      • Vezels 10g 40%
    • Eiwit 18g 36%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer artikelen