fbpx

Zo verleng jij je leven met tien jaar

Een lang, gezond en gelukkig leven, dat wil toch iedereen? Toch is het eetpatroon van veel mensen niet de juiste om dit doel ook daadwerkelijk te bereiken. Vooral in Westerse landen komen overgewicht en gezondheidsproblemen steeds vaker voor en wordt er te veel suiker, vlees en bewerkt eten gegeten en te weinig gevarieerd met verse groenten en fruit. Ben jij klaar om je eetpatroon aan te passen en je leven met misschien wel tien jaar te verlengen? Lees dan snel verder!

Je eetpatroon en gezondheid

Je eetpatroon heeft een grote invloed op je gezondheid. Het is aangetoond dat wanneer je veel vis, groenten en olijfolie (onverzadigd vet) gebruikt (Mediterraan dieet) dit de kans op hartziekten, beroertes en zelfs de ziekte van Alzheimer verkleint. Als je eetpatroon rijk is aan peulvruchten, volkoren granen, noten en weinig rood of bewerkt vlees, kun je je leven zelfs met 10 jaar verlengen.

Voedingsmiddelen en cijfers

Er is onderzoek gedaan en hieruit is gebleken dat een aantal voedingsmiddelen echt kunnen zorgen voor het verlengen van je leven. Hieronder een aantal cijfers:

  • Peulvruchten verlengen het leven van vrouwen met 2,2 jaar en dat van mannen met 2,5 jaar
  • Volkoren granen verlengen het leven van vrouwen met 2 jaar en dat van mannen met 2,3 jaar
  • Noten verlengen het leven van vrouwen met 1,7 jaar en dat van mannen met 2 jaar
  • Minder rood vlees zorgt ervoor dat vrouwen 1,6 jaar langer leven en mannen 1,9 jaar
  • Minder bewerkt vlees laat vrouwen 1,6 jaar langer leven en mannen 1,9 jaar.

Zoals je terugziet in de cijfers hierboven zijn onder andere peulvruchten heel goed voor de gezondheid en het verlengen van je leven. Peulvruchten zitten ook nog eens vol gezonde voedingsstoffen en bevatten vezels, eiwitten, koolhydraten, verschillende B-vitamines, ijzer, koper, magnesium, mangaan, zink en fosfor. Ze zijn bovendien heel veelzijdig te gebruiken en lekker betaalbaar!

Opzoek naar een gezond eetpatroon? Ik help je verder!

Wil jij ook gezonde aanpassingen in jouw eetpatroon maken of kun je wat inspiratie gebruiken? Lees hier meer over in mijn blogs of meld je aan voor mijn Online Leefstijlprogramma, boordevol tips en informatie voor een gezondere leefstijl!

Meer artikelen