Zo verleng jij je leven met tien jaar

Een lang, gezond en gelukkig leven, dat wil toch iedereen? Toch is het eetpatroon van veel mensen niet de juiste om dit doel ook daadwerkelijk te bereiken. Vooral in Westerse landen komen overgewicht en gezondheidsproblemen steeds vaker voor en wordt er te veel suiker, vlees en bewerkt eten gegeten en te weinig gevarieerd met verse groenten en fruit. Ben jij klaar om je eetpatroon aan te passen en je leven met misschien wel tien jaar te verlengen? Lees dan snel verder!


Je eetpatroon en gezondheid

Je eetpatroon heeft een grote invloed op je gezondheid. Het is aangetoond dat wanneer je veel vis, groenten en olijfolie (onverzadigd vet) gebruikt (Mediterraan dieet) dit de kans op hartziekten, beroertes en zelfs de ziekte van Alzheimer verkleint. Als je eetpatroon rijk is aan peulvruchten, volkoren granen, noten en weinig rood of bewerkt vlees, kun je je leven zelfs met 10 jaar verlengen.


Voedingsmiddelen en cijfers

Er is onderzoek gedaan en hieruit is gebleken dat een aantal voedingsmiddelen echt kunnen zorgen voor het verlengen van je leven. Hieronder een aantal cijfers:

  • Peulvruchten verlengen het leven van vrouwen met 2,2 jaar en dat van mannen met 2,5 jaar
  • Volkoren granen verlengen het leven van vrouwen met 2 jaar en dat van mannen met 2,3 jaar
  • Noten verlengen het leven van vrouwen met 1,7 jaar en dat van mannen met 2 jaar
  • Minder rood vlees zorgt ervoor dat vrouwen 1,6 jaar langer leven en mannen 1,9 jaar
  • Minder bewerkt vlees laat vrouwen 1,6 jaar langer leven en mannen 1,9 jaar.


Zoals je terugziet in de cijfers hierboven zijn onder andere peulvruchten heel goed voor de gezondheid en het verlengen van je leven. Peulvruchten zitten ook nog eens vol gezonde voedingsstoffen en bevatten vezels, eiwitten, koolhydraten, verschillende B-vitamines, ijzer, koper, magnesium, mangaan, zink en fosfor. Ze zijn bovendien heel veelzijdig te gebruiken en lekker betaalbaar!


Op zoek naar een gezond eetpatroon? Ik help je verder!

Wil jij ook gezonde aanpassingen in jouw eetpatroon maken of kun je wat inspiratie gebruiken? Lees hier meer over in mijn blogs of meld je aan voor mijn Online Leefstijlprogramma, boordevol tips en informatie voor een gezondere leefstijl!

Meer artikelen

2 reacties

  1. De beste manier om gezond oud te worden is supergenen hebben, die vaak mensen in hun familie hebben, die gezond 100+ geworden zijn en vaak nooit een dieet gevolgd hebben. Een andere manier is om vegan te gaan eten en geen of zo weinig mogelijk vlees, kip,zout, suiker en zuivelproducten te eten, die de kans op 15 verschillende soorten ziekten zouden kunnen verminderen. Zie de site van Dr. Greger MD Nutrition Facts. org. die zijn informatie heeft uit Amerikaanse onderzoeken. Het corona virus is ook ontstaan door het eten van (wilde) dieren in China, die wellicht hiermede niet gestopt zijn, gezien het nog steeds grote aantal besmettingen. Prof. Dr. Defares (verouderingsspecialist) schreef ook al in zijn boeken vlees is slecht, kip is beter, vis is het beste doch vegetarisch is het allerbeste.

  2. OOK is het belangrijk je bloedgroep te weten alsmede controle van je cholesterol, triglyceride, bloeddruk, glucose, wellicht homocysteine, CRP, fibrinogeenwaarden, vitamine D en K status. Een andere bloedgroep dan O(A,B,AB) zou n.l. een hogere concentratie van een stollingseiwit factor VIII,
    ontstekingsfactoren en cholesterol hebben. Deze combinatie geeft waarschijnlijk een verhoogd hartrisico volgens grote studies en en heeft vaak erfelijke factoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *