Intermittent fasting

Intermittent fasting, of periodiek vasten, is een eetpatroon waarbij je afwisselt tussen periodes van vasten en eten. Deze aanpak is niet alleen bedoeld voor gewichtsverlies, maar biedt ook tal van gezondheidsvoordelen.

Wat is intermittent fasting?

Intermittent fasting is een leefwijze die steeds meer aandacht krijgt. Het gaat om meer dan alleen afvallen; het is een manier om je gezondheid op verschillende vlakken te bevorderen. Door te vasten, geef je je lichaam de kans om zich te herstellen en vernieuwen, wat kan leiden tot verbeterde energieniveaus, een betere spijsvertering en zelfs een langere levensduur.

Waarom intermittent fasting?

Het belang van intermittent fasting ligt niet alleen bij gewichtsverlies. Het helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, het verlagen van ontstekingen en het verbeteren van hartgezondheid.

Tips voor succesvol intermittent fasting

  1. Kies een passend schema: Begin met een vastenschema dat past bij jouw leefstijl en doelen, bijvoorbeeld de 16/8-methode waarbij je 16 uur vast en 8 uur eet.

  2. Luister naar je lichaam: Let goed op hoe je lichaam reageert en pas zo nodig je vastenperiode aan.

  3. Focus op voedzaam eten: Tijdens de eetperiodes is het belangrijk om voedzaam te eten. Eten wat rijk is aan vezels, eiwitten en gezonde vetten.

  4. Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water tijdens je vastenperiodes.

  5. Wees geduldig en consistent: Net als elke leefstijl aanpassing, kost het tijd om aan intermittent fasting te wennen en de voordelen te ervaren.

Intermittent fasting is meer dan een dieettrend; het is een haalbare, wetenschappelijk onderbouwde aanpassing voor een gezondere leefstijl. Door kleine, haalbare stappen te zetten, kun je beginnen met het ervaren van de voordelen. Onthoud, je bent niet alleen in dit proces. De recepten uit mijn Online Leefstijlprogramma is prima geschikt om te maken als je zou willen vasten. Je eet dan 3 maaltijden per dag, alleen dan in een beperkte tijd. 

Meer artikelen

1 reactie

  1. Wat is de beste methode van Intermittent fasting als je 75 bent? Bijvoorbeeld van 12 to 20 eten en verder vasten? Of is er een betere tijdsindeling? En zijn er nog andere aandachtspunten buiten de al genoemde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *