Gezonde tussendoortjes

Ben jij ook gek op gezonde tussendoortjes? Een lekker stuk fruit, een notenreep of een eiwitreep; in ieder geval veel beter dan koekjes en chips!

MAAR wist je dat het nemen van tussendoortjes voor de veel mensen eigenlijk helemaal niet zo goed is, ook al neem je een gezonde variant? Zeker als je wat gewicht wil verliezen of last hebt van suikerpieken, kun je er beter voor kiezen om tussendoortjes te laten staan. Maar waarom dan?! En hoe deel je dan wel je voeding in?

Bloedsuikerspiegel en tussendoortjes

Elke keer als je eet, gaat je bloedsuikerspiegel omhoog. Processen in je lichaam worden in gang gezet en het gaat aan de slag om de voeding te verwerken, om er zo energie en bouwstoffen uit te halen. Tussen de maaltijden door gaat je vetverbranding aan de slag, totdat je weer gaat eten. Misschien raad je het al: hoe vaker je eet, hoe minder tijd je lichaam heeft om aan de vetverbranding te werken! Daarnaast zorgen tussendoortjes er júist voor dat je trek blijft houden.

Het is daarom veel beter om 3 (wat) grotere, volwaardige maaltijden te eten. Dokter Tamara legt het in deze video graag uit. Hierdoor:

  • Blijf je langer verzadigd (je zit er langer vol van)
  • Blijft je bloedsuikerspiegel stabieler (mits je volwaardige voeding kiest)
  • Wordt je vetverbranding gestimuleerd tussen de eetmomenten door
  • Zul je zien dat gewichtsverlies gemakkelijk zal gaan

 

Misschien denk je nu: “Maar wat is dan volwaardig?”

Met volwaardige voeding wordt bedoeld “voeding waaraan niets ontbreekt”. Dus dat je alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen uit je eten haalt. Wij geven de voorkeur aan voeding die zo min mogelijk tot niet bewerkt is. Met andere woorden: voeding die rechtstreeks uit de natuur komt! Denk aan groenten, fruit, zaden, noten, eieren, vis, volkoren granen etc. En geen zorgen, je hoeft écht niet alleen maar onbewerkte voeding te eten, maar probeer wel voornamelijk uit deze groep te kiezen en probeer zoveel mogelijk te variëren. Zo weet je in ieder geval zeker dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt!

In het Online Leesftijlprogramma zijn alle maaltijden zo ingedeeld dat je voldoende eet én geen trek tussendoor krijgt. Meer weten? Klik hier.

Meer artikelen

Buikvet verminderen

Wat zijn effectieve strategieën om buikvet te verminderen? Voeding, beweging, slaap en stressmanagement zijn heel belangrijk voor een gezonder leven. Start vandaag met jouw transformatie!

Intermittent fasting

Ontdek hoe intermittent fasting je kan helpen afvallen, je gezondheid verbeteren en meer energie geven. Lees en verbeter je gezondheid!

3 reacties

  1. Hoi Tamara,
    Ik ben met het 28 dagen eet beter plan begonnen om me gezonder en fitter te gaan voelen. En ook om op een gezonde manier af te vallen. Ik heb alleen snel last van een lage bloedsuikerspiegel tussen de maaltijden door. Ook al eet ik genoeg gedurende de 3 maaltijden. Toch red ik het niet om geen tussendoortje te nemen. Ik neem daarbij altijd een verantwoord tussendoortje, zoals een klein handje noten, een banaan of een bakje yoghurt.
    Heb jij toevallig tips om mijn bloedsuikerspiegel op peil te houden voor iemand als ik die daar heel gevoelig voor is? Overigens vind ik het eten heerlijk van je 28 dagen plan, Groetjes, Nicole Tetteroo

    1. Hoi Nicole,

      Veel dank voor je leuke reactie op mijn blog. Alle eer aan jou om de eerste reactie te plaatsen!

      Voor wat betreft je vraag, vraag ik me af hoe lang je al over bent op 3 maaltijden? Je lichaam heeft ca. 3 weken nodig om even te wennen aan dit nieuwe ritme. Mocht de bloedsuikerdip blijven is het prima om een handje
      nootjes, een blokje kaas of volle yoghurt te nemen hoor. Een banaan vind ik een mindere keuze omdat deze veel fruitsuikers bevat.

      Fijne dag!

      Groet, Tamara

      1. Bedankt voor je reactie Tamara. Ik ben er inderdaad nog niet zo lang bezig. Ik merk langzaamaan dat het steeds gemakkelijker gaat om maar 3 maaltijden per dag te eten.
        Bedankt voor de tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *