Een traybake met een twist: deze ovenschotel met avocado, mais, bonen en witvis geeft een Mexicaans gevoel aan jouw avondmaaltijd. Je kunt dit recept en andere traybakes vinden in mijn gratis e-book.
Mexicaanse bake met witvis
Recept van Dokter Tamara
Gang diner
Servings
2
servingsPrep time
15
minutesCooking time
35
minutesCalories
570
kcalIngrediënten
2 tomaten
200 gr courgette
60 gr maïs
300 gr zwarte bonen
2 tl paprikapoeder
2 tl komijn
2 el olijfolie
snuf versgemalen peper
200 gr koolvis
1 el limoensap
3 gr koriander
1 avocado
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de tomaten in partjes en de courgette in kleine blokjes. Doe de zwarte bonen wassen in koud water en doe dit samen met de tomaten, courgette en maïs in de bakplaat.
- Verdeel over de bakplaat de paprikapoeder, komijn, olijfolie en versgemalen peper. Hussel dit goed door, zodat alles bedekt is met de olie en specerijen.
- Bedek de koolvis met het limoensap en versgemalen peper. Leg de koolvis op de groente in de bakplaat en bak dit voor ongeveer 20 minuten.
- Serveer het gerecht met de koriander en een in plakjes gesneden avocado.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën570
- % per dag *
- Totaal vet
31g
48%
- Totaal koolhydraten
32g
11%
- Vezels 17g 68%
- Eiwit 34g 68%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.