Mexicaanse traybake met witvis

Een traybake met een twist: deze ovenschotel met avocado, mais, bonen en witvis geeft een Mexicaans gevoel aan jouw avondmaaltijd. Je kunt dit recept en andere traybakes vinden in mijn gratis e-book.

Mexicaanse bake met witvis

5.0 from 2 votes
Recept van Dokter Tamara Gang diner
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

35

minutes
Calories

570

kcal

Ingrediënten

  • 2 tomaten

  • 200 gr courgette

  • 60 gr maïs

  • 300 gr zwarte bonen

  • 2 tl paprikapoeder

  • 2 tl komijn

  • 2 el olijfolie

  • snuf versgemalen peper

  • 200 gr koolvis

  • 1 el limoensap

  • 3 gr koriander

  • 1 avocado

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de tomaten in partjes en de courgette in kleine blokjes. Doe de zwarte bonen wassen in koud water en doe dit samen met de tomaten, courgette en maïs in de bakplaat.
  • Verdeel over de bakplaat de paprikapoeder, komijn, olijfolie, zout en versgemalen peper. Hussel dit goed door, zodat alles bedekt is met de olie en specerijen.
  • Bedek de koolvis met het limoensap, zout en versgemalen peper. Leg de koolvis op de groente in de bakplaat en bak dit voor ongeveer 20 minuten.
  • Serveer het gerecht met de koriander en een in plakjes gesneden avocado.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën570
  • % per dag *
  • Totaal vet 31g 48%
    • Totaal koolhydraten 32g 11%
      • Vezels 17g 68%
    • Eiwit 34g 68%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten