Recept: Nacho schotel

Veel mensen denken bij nachos meteen aan een hele ongezonde snack, maar je kunt er ook heel goed een gezonde maaltijd van maken! Deze nacho schotel bevat daarom een flinke portie groenten en is ook nog eens helemaal geschikt voor de vegetariërs onder ons!

Nacho schotel

Recept van Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • ½ ½ rode ui

  • 1 el 1 witte wijnazijn

  • 250 gr 250 kastanjechampignons

  • 2 2 rode paprika’s

  • snufje snufje paprikapoeder

  • versgemalen peper

  • 60 gr 60 nacho chips

  • 90 gr 90 geraspte kaas

  • 40 gr 40 crème fraîche

  • snufje snufje cayennepeper

  • 75 gr 75 cherrytomaatjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de rode ui in fijne halve ringen en marineer in de witte wijn azijn.
  • Snijd de kastanjechampignons in kwarten, en snijd de paprika in stukjes van
    gelijke grootte.
  • Bak de champignons ca 5 min. zonder olie tot ze hun vocht loslaten, voeg dan
    paprika toe en bak deze kort mee.
  • Voeg wat paprikapoeder en peper toe aan het groentemengsel.
  • Haal de ui uit de azijn.
  • Verdeel ⅓ van de nacho’s over een ovenschaal en doe daar de helft van de
    groenten overheen met ⅓ van de kaas. Herhaal dit om nog een laag te maken en
    voeg de laatste nacho’s toe met de rest van de kaas op de bovenkant.
  • Zet de schaal 10-15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • Meng de crème fraîche met wat cayennepeper en paprikapoeder naar smaak.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes.
  • Prak de avocado fijn en voeg de fijngesneden cherrytomaatjes toe.
  • Verdeel alle avocado-tomatenmix en crème fraîche over de nacho’s.

Meer diner recepten