Deze romige pasta met verse spinazie en cherrytomaten is niet alleen snel klaar, maar ook lekker licht. Perfect voor een doordeweekse avond!
Pasta met romige spinaziesaus en cherrytomaten
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
25
minutesIngrediënten
80 gr koolhydraatarme pasta
1/2 ui
2 el olijfolie
450 gr spinazie
100 gr kruidenroomkaas
30 gr pijnboompitten
100 gr cherrytomaten
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot deze zacht is.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Meng vervolgens de roomkaas erdoor en laat deze smelten.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Halveer ondertussen de cherrytomaten en bak deze, wanneer de pijnboompitten bruin zijn, kort mee.
- Verdeel de pasta en saus over twee diepe borden en garneer met de pijnboompitten en cherrytomaten.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën524
- % per dag *
- Totaal vet
32g
50%
- Totaal koolhydraten
25g
9%
- Vezels 11g 44%
- Eiwit 27g 54%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.