Quinoa-bowl met pittige bloemkool, hummus en frisse salsa

Op zoek naar een voedzame, kruidige én frisse maaltijd? Deze heerlijke quinoa-bowl zit boordevol smaak, eiwitten en vezels. De geroosterde bloemkool geeft een pittige kick, terwijl de frisse tomaat-komkommer salsa met citroen de perfecte tegenhanger vormt. Een echte smaakexplosie in een eetbaar wrapbakje.

Quinoa-bowl met pittige bloemkool, hummus en frisse salsa

0.0 from 0 votes
Gang lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • Voor de vulling
  • 2 volkoren wraps

  • 20 g quinoa

  • 200 g bloemkoolroosjes

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl cayennepeper

  • 1 el olijfolie

  • 1 wortel

  • Voor de frisse salsa
  • 100 g cherrytomaten

  • ½ komkommer

  • 1 el verse peterselie

  • 1 el citroensap

  • Voor de hummus
  • 100 gr kikkererwten

  • 2 el tahini pasta

  • 3 el olijfolie

  • 1 teen knoflook

  • 2 el citroensap

Bereiding

  • Verwarm de oven of airfryer voor op 200°C. Neem een wrap en plaats deze in een ovenbestendig kommetje of een siliconen bakvorm om de vorm van een bakje te creëren. Bak de wrap gedurende 5-7 minuten in de oven of 3-5 minuten in de airfryer totdat deze stevig en licht krokant is. Laat afkoelen in de vorm zodat het bakje zijn structuur behoudt.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen. 
  • Kruid de bloemkoolroosjes met paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en olijfolie. Rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Rasp intussen de wortel fijn. 
  • Snijd de cherrytomaten en de komkommer in kleine blokjes en hak de peterselie fijn. Meng deze ingrediënten met 1 el citroensap voor een frisse, lichtzure smaak.
  • Pureer alle ingrediënten voor de hummus (kikkererwten, tahini, olijfolie, knoflook en citroensap) met een staafmixer tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met peper.
  • Bestrijk de binnenkant van het wrapbakje met een dun laagje hummus. Verdeel vervolgens de gekookte quinoa, geroosterde bloemkool, geraspte wortel en de frisse tomaat-komkommer salsa over het bakje.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën618
  • % per dag *
  • Totaal vet 37.8g 57%
    • Totaal koolhydraten 44.7g 15%
      • Vezels 14.4g 57%
    • Eiwit 18.2g 36%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten

      Halloumi pasta

      Deze halloumi pasta combineert hartige, goudbruin gebakken halloumi met een