Op zoek naar een voedzame, kruidige én frisse maaltijd? Deze heerlijke quinoa-bowl zit boordevol smaak, eiwitten en vezels. De geroosterde bloemkool geeft een pittige kick, terwijl de frisse tomaat-komkommer salsa met citroen de perfecte tegenhanger vormt. Een echte smaakexplosie in een eetbaar wrapbakje.
Quinoa-bowl met pittige bloemkool, hummus en frisse salsa
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking time
25
minutesIngrediënten
- Voor de vulling
2 volkoren wraps
20 g quinoa
200 g bloemkoolroosjes
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
1 el olijfolie
1 wortel
- Voor de frisse salsa
100 g cherrytomaten
½ komkommer
1 el verse peterselie
1 el citroensap
- Voor de hummus
100 gr kikkererwten
2 el tahini pasta
3 el olijfolie
1 teen knoflook
2 el citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven of airfryer voor op 200°C. Neem een wrap en plaats deze in een ovenbestendig kommetje of een siliconen bakvorm om de vorm van een bakje te creëren. Bak de wrap gedurende 5-7 minuten in de oven of 3-5 minuten in de airfryer totdat deze stevig en licht krokant is. Laat afkoelen in de vorm zodat het bakje zijn structuur behoudt.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.
- Kruid de bloemkoolroosjes met paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en olijfolie. Rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Rasp intussen de wortel fijn.
- Snijd de cherrytomaten en de komkommer in kleine blokjes en hak de peterselie fijn. Meng deze ingrediënten met 1 el citroensap voor een frisse, lichtzure smaak.
- Pureer alle ingrediënten voor de hummus (kikkererwten, tahini, olijfolie, knoflook en citroensap) met een staafmixer tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met peper.
- Bestrijk de binnenkant van het wrapbakje met een dun laagje hummus. Verdeel vervolgens de gekookte quinoa, geroosterde bloemkool, geraspte wortel en de frisse tomaat-komkommer salsa over het bakje.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën618
- % per dag *
- Totaal vet
37.8g
57%
- Totaal koolhydraten
44.7g
15%
- Vezels 14.4g 57%
- Eiwit 18.2g 36%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.