Heb jij al wel eens gado gado gegeten? Dit Indonesische gerecht is natuurlijk al erg lekker, maar je kunt er ook nog een beetje mee variëren. Maak er bijvoorbeeld eens een salade van!
Gado Gado salade
Recept van Dokter Tamara
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
4 4 middelgrote eieren
400 gr 400 haricots verts of sperziebonen
olijfolie, om te bakken
1 1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje 1 knoflook, geperst
1 tl 1 sambal
4 el 4 100% pindakaas
2 el 2 sojasaus zonder suiker
1 1 komkommer, in dunne schijfjes
200 gr 200 wortel, in dunne reepjes
4-6 4-6 trostomaten, partjes
125 gr 125 taugé
2 2 limoenen, gehalveerd
Bereiding
- Kook de eieren hard in 6-8 minuten in water met een snufje zout.
- Kook de sperziebonen in ruim kokend water met een mespunt zout in 10-12 minuten beetgaar.
- Verhit wat olie in een steelpan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de sambal toe, bak nog 2 minuten onder voortdurend roeren.
- Voeg de pindakaas en de sojasaus toe en schenk er water bij tot de saus de juiste dikte heeft. Voeg extra water toe als de saus door het verwarmen indikt. Blijf goed roeren.
- Verdeel de helft van de saus over de bodem van de borden. Verdeel de groenten en de eieren over de borden. Verdeel de andere helft van de saus over de borden. Serveer met een schijfje limoen.