Wil je eens wat anders dan de standaard tomatensoep? Dan is deze pastinaaksoep echt iets voor jou! Heel makkelijk te maken, maar wel echt ontzettend lekker!
Pastinaaksoep
Recipe by Dokter Tamara
Course: diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
2 2 uien
240 gr 240 pastinaak
3 el 3 olijfolie
2 teentjes 2 knoflook, geperst
2 takjes 2 verse tijm
1 tl 1 komijn, gemalen
450- 500 ml 450- 500 water
Versgemalen peper
50 gr 50 crème fraîche
2 handjes 2 pecannoten
4 el 4 Parmezaanse kaas, vers geraspt
Bereiding
- Snipper 1 ui fijn en snijd de andere in fijne halve ringen. Bewaar ze even apart.
Schil en snijd de pastinaak in stukjes. - Verwarm een soeppan met 2 eetlepels olijfolie en fruit de versnipperd ui. Voeg
de geperste knoflook toe. Voeg de pastinaak en verse tijmbladeren toe (rits deze
van de takjes). Roerbak voor 1 à 2 minuten en voeg hierna de komijn en water
toe. Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Breng het geheel aan de
kook tot de pastinaak zacht en gaar is. - Schenk de crème fraîche bij de soep en haal de pan van het vuur. Pureer de soep
met een staafmixer tot een gladde soep. - Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de halve ui ringen goudbruin.
Breng op smaak met versgemalen peper. - Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de gekarameliseerde uitjes,
de pecannoten en vers geraspte Parmezaanse kaas.