Deze soep met puntpaprika, trostomaten en kikkererwten is smaakvol, gezond en ook nog eens heel erg lekker! Je kunt deze soep ook heel goed invriezen zodat je altijd een gezonde maaltijd hebt op drukke dagen.
puntpaprika en trostomatensoep met kikkererwten
4
servings30
minutes25
minutesIngrediënten
1 blik 1 blik kikkererwten, uitgelekt
4 el 4 olijfolie om te bakken
handje handje bladpeterselie, grof gehakt
2 2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes 2 knoflook, geperst
6 6 puntpaprika’s, in grove stukken
10 10 trostomaten, in grove stukken
250 ml 250 groentebouillon van 1 bouillonblokje
Snufje zoutVersgemalen zwarte peper
8 sneetjes 8 havermoutbrood (zie recept in mijn boek Eet Beter in 28 dagen)
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan op middelhoogvuur. Voeg de sjalotjes toe en fruit ze 4 minuten. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak mee.
- voeg de puntpaprika, trostomaten, en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 15 minuten koken op laag vuur.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de kikkererwten met een snufje zout op middelhoog vuur tot ze krokant zijn – roer regelmatig. Voeg 2 minuten voor het einde de meeste bladpeterselie toe en bak mee.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kokend water toe als de soep te dik is.
- Verdeel de soep over kommen, gevolgd door de krokante kikkererwten en de rest van de peterselie. Serveer samen met het havermoutbrood.
Nutrition Facts
4 servings per container
- Amount Per ServingCalories507
- % Daily Value *
- Total Fat
20.6g
31%
- Total Carbohydrate
52.1g
18%
- Dietary Fiber 19.6g 76%
- Protein 17.9g 34%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.