Bij een salade denk je misschien al snel aan een caesar salade of een caprese salade, maar je kunt nog zoveel verschillende variaties bedenken! Denk bijvoorbeeld eens aan fruit toevoegen aan je salades zoals in deze salade met bloemkool én sinaasappel!
Salade met bloemkool én sinaasappel
Recept van Dokter Tamara
Servings
2
servingsPrep time
15
minutesCooking time
5
minutesIngrediënten
100 gr 100 bloemkool
1 grote 1 sinaasappel (of 2 kleine)
`1 `1 grapefruit
80 gr 80 eikenbladsla melange
1 1 avocado
2 handjes 2 handjes walnoten, ongezouten
2 el 2 chiazaad
2 el 2 Parmezaanse kaas
- Ingrediënten vinaigrette
2 el 2 balsamicoazijn
2 el 2 versgeperste sinaasappelsap
2 el 2 extra vierge olijfolie
Versgemalen peper
Bereiding vinaigrette
- Mix de balsamicoazijn, vers geperste sinaasappelsap, extra vierge olijfolie en versgemalen peper tot een vinaigrette.
- Bereiding salade
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- Kook of stoom de bloemkool beetgaar.
- Schil en snijd de sinaasappel in schijfjes. Doe dit ook met de grapefruit.
- Voeg de sla en bloemkool in een saladeschaal en hussel om.
- Snijd de avocado in plakjes.
- Verdeel de salade over twee borden. Leg de sinaasappel en grapefruit schijfjes mooi gewaaierd naast de salade.
- Leg de avocado op de salade en garneer met gebroken walnoten en chiazaad.
- Bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas en besprenkel met de vinaigrette.