Verse tomatensoep is altijd een lekkere en gezonde maaltijd! Je zet het in een handomdraai op tafel en je kunt het ook heel goed invriezen zodat je het kunt bewaren voor een andere dag.
Tomatensoep
Recept van Dokter Tamara
Gang Lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesIngrediënten
2 2 uien
400 gr 400 tomaat
100 gr 100 wortel
2 el 2 olijfolie
2 teentjes 2 knoflook, geperst
1 el 1 boter, ongezouten of plantaardig variant
1 el 1 tomatenpuree
1 el 1 balsamicoazijn
½ tl ½ groentebouillonpoeder (optioneel)
500 ml 500 water
Versgemalen peper
1 mespuntje 1 oregano, gedroogd
1 tl 1 basilicum, gedroogd
Verse basilicumbladen
2 handje 2 cashewnoten, ongezouten
- Erbij
4 4 meerzaden crackers
80 gr 80 feta
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Schil de wortel en snijd deze in blokjes.
- Verwarm een soeppan met olijfolie en fruit de ui en de geperste knoflook. Voeg hierna de boter, tomaten en wortel toe en bak ca 5 minuten. Blus af met balsamicoazijn, roer door en voeg de tomatenpuree en het water toe. Breng op smaak met versgemalen peper, gedroogde oregano en basilicum. Breng het geheel aan de kook en laat dit een paar minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer of blender.
- Verdeel de soep over twee kommen en garneer met verse basilicumbladen en cashewnoten. Serveer de soep met heerlijke meerzaden crackers met feta.