Recept: Tomatensoep

Verse tomatensoep is altijd een lekkere en gezonde maaltijd! Je zet het in een handomdraai op tafel en je kunt het ook heel goed invriezen zodat je het kunt bewaren voor een andere dag.

Tomatensoep

5.0 from 1 vote
Recept van Dokter Tamara Gang Lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

615

kcal

Ingrediënten

  • 2 2 uien

  • 400 gr 400 tomaat

  • 100 gr 100 wortel

  • 2 el 2 olijfolie

  • 2 teentjes 2 knoflook, geperst

  • 1 el 1 boter, ongezouten of plantaardig variant

  • 1 el 1 tomatenpuree

  • 1 el 1 balsamicoazijn

  • ½ tl ½ groentebouillonpoeder (optioneel)

  • 500 ml 500 water

  • Versgemalen peper

  • 1 mespuntje 1 oregano, gedroogd

  • 1 tl 1 basilicum, gedroogd

  • Verse basilicumbladen

  • 2 handje 2 cashewnoten, ongezouten

  • Erbij
  • 4 4 meerzaden crackers

  • 80 gr 80 feta

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Schil de wortel en snijd deze in blokjes.
  • Verwarm een soeppan met olijfolie en fruit de ui en de geperste knoflook. Voeg hierna de boter, tomaten en wortel toe en bak ca 5 minuten. Blus af met balsamicoazijn, roer door en voeg de tomatenpuree en het water toe. Breng op smaak met versgemalen peper, gedroogde oregano en basilicum. Breng het geheel aan de kook en laat dit een paar minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer of blender.
  • Verdeel de soep over twee kommen en garneer met verse basilicumbladen en cashewnoten. Serveer de soep met heerlijke meerzaden crackers met feta.

Meer diner recepten