fbpx

Recept: Gesmoorde witlof met zalm en rozijnen

Gesmoorde witlof met zalm en rozijnen; een restaurantwaardige maaltijd! Een heerlijk recept met verse gerookte zalm, smaakvolle pijnboompitten én een flinke portie witlof.

Gesmoorde witlof met zalm en rozijnen

0 van 0 stemmen
Recept van Dokter Tamara Gang: diner
Servings

2

servings
Prep time

5

minuten
Cooking time

40

minuten
Calories

kcal

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 50 ml olijfolie

  • ½ tl verse tijmblaadjes

  • 2 ½ el balsamicoazijn

  • Versgemalen peper

  • 2 stronkjes witlof

  • 8 plakken gerookte zalm

  • 1 el gewelde rozijnen

  • 3 el pijnboompitten

  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Meng, voor de marinade, de knoflook, olijfolie, tijm en azijn met een mini garde of vork. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Halveer de stronken witlof in de lengte en blancheer 3-4 minuten. Laat goed uitlekken en laat 15 minuten in de marinade intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Wikkel de witlof in de plakken zalm en leg ze in een schaal. Giet de rest van de marinade in de schaal en voeg de rozijnen toe. Smoor in de oven voor 20-25 minuten. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een droge verhitte koekenpan tot ze lichtgekleurd zijn.
  • Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

Meer diner recepten