Een recept vol met heerlijke groente en smeuïge ricotta. Deze pompoen lasagne is ideaal voor vegetariërs, bevat een flinke dosis gezondheid én is ook nog eens superlekker.
Pompoen lasagne
Servings
2
servingsPrep time
20
minutenCooking time
35
minutenCalories
600
kcalIngrediënten
1 ui
200 gr kastanjechampignons
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
400 gr tomatenblokjes
10 gr Italiaanse kruidenmix
Versgemalen peper
450 gr pompoen lasagnebladen (van 100% groente) of zelf dun gesneden pompoen
160 gr pompoen lasagnebladen (van 100% groente) of zelf dun gesneden pompoen
120 gr ricotta
2 el Parmezaanse kaas
50 gr ongezouten cashewnoten, gestampt
Bereiding saus
- Snipper de ui en hak de champignons fijn. Gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine. Verwarm een pan met olijfolie en fruit de ui en de geperste knoflook aan. Voeg de champignons en roerbak in ongeveer 3 minuten bijna gaar.
- Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe. Roer tot een warme saus en breng op smaak met versgemalen peper.
- Bereiding pompoen lasagne
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Indien je de pompoen zelf gaat snijden, schil en snijd de pompoen in zo dun mogelijke plakken.
- Verwarm de spinazie volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de spinazie en de ricotta in een kom tot een crème.
- Schep een beetje van de saus in de lasagneschaal. Verspreid het met de achterkant van een lepel. Leg er enkele lasagnebladen overheen en besmeer ze met de ricotta crème. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.
- Bestrooi aan het eind met Parmezaanse kaas en bak in de oven voor 25 à 30 minuten gaar. Garneer met gestampte cashewnoten.