fbpx

Prei-pastinaaksoep met kruidenmengsel en ansjovis

Het recept voor deze heerlijke kruidige preipastinaaksoep vind je in mijn boek Eet Beter voor je Maag en Darmen.

Prei-pastinaaksoep met kruidenmengsel en ansjovis

0 from 0 votes
Recept van Dokter Tamara Gang Boeken, diner, lunch, Recepten
Personen

6

personen
Voorbereiding

minutes
Kooktijd

35

minutes
Calorieën

kcal

Ingrediënten

  • 1 l 1 water

  • 2 2 biologische groentebouillonblokjes (van de biologische supermarkt)

  • 8 8 el olijfolie, om in te bakken

  • 1 1 grote prei (à 300 g), in ringen

  • 2 2 pastinaken (280 g), in stukken

  • 1 1 zoete aardappel (à 200 g), in stukken

  • 2 2 cm gemberwortel, geschild, fijngehakt

  • 2 2 teentjes knoflook, gepeld, fijngehakt

  • versgemalen zwarte peper

  • 20 g 20 verse bladpeterselie

  • 1 1 blikje ansjovis

  • 1 1 biologische citroen

  • extra vierge olijfolie

  • 4 4 el zonnebloempitten

  • 2 2 el wit sesamzaad

  • 6 6 sneetjes zaden- en pittenbrood

Bereiding

  • Breng het water aan de kook en voeg zodra het water kookt de bouillonblokjes toe.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de prei 4 minuten op laag vuur.
  • Voeg de pastinaak en zoete aardappel toe en bak ze nog 8 minuten mee op middelhoog vuur. Roer af en toe.
  • Doe de gember en knoflook in de pan en bak 3 minuten bakken mee. Roer af en toe.
  • Voeg de bouillon toe; de groenten moeten net onder water staan. Kook de groenten 10-15 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper
  • Hak ondertussen de peterselie fijn, snijd 6 ansjovisjes in fijne stukjes en rasp de citroen. Doe deze samen met 1½ eetlepel extra vierge olijfolie en 1 eetlepel citroensap in een kommetje. Roer goed door en zet apart.
  • Rooster de zonnebloempitten en het sesamzaad in een droge koekenpan op laag vuur, tot ze goudbruin verkleuren. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  • Schenk de soep in kommen. Serveer met het peterseliemengsel, de geroosterde zaden en een plakje zaden- en pittenbrood per persoon. Garneer de soep tot slot met twee ansjovisjes per kom.

Recept Video

Meer diner recepten