Ben je op zoek naar een recept met een flinke hoeveelheid groenten? Dan is deze Aziatische bowl echt iets voor jou. Er zit niet alleen flespompoen in, maar ook groene asperges en sugarsnaps. Gezond én ook nog eens vegetarisch!
Aziatische bowl
Recept van Dokter Tamara
Servings
2
servingsPrep time
30
minutesCooking time
15
minutesIngrediënten
½ ½ flespompoen in blokjes van 1 x 1 cm
3 el 3 olijfolie, om te bakken
5 el 5 sojasaus (zonder suiker)
1 el 1 extra vierge olijfolie
½ ½ rode chilipeper, in flinterdunne reepjes
200 gr 200 tempé, gegrild
100 gr 100 groene asperges
200 gr 200 sugarsnaps
3 el 3 tahin (sesampasta)
1 1 limoen, sap, plus extra schijfjes om te garneren
2 el 2 wit sesamzaad
1 el 1 zwart sesamzaad
50 gr 50 waterkers
handje handje verse koriander, alleen de blaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over het papier en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak de pompoen 15 minuten in de oven.
- Meng in een kommetje de sojasaus, olijfolie en chilipeper.
- Snij de tempé in plakken van ongeveer 0,5 centimeter en leg ze in de marinade. Zet apart.
- Stoom of kook de asperges en de sugarsnaps in 8-10 minuten beetgaar.
- Zet een grillpan op middelhoog vuur om voor te verwarmen.
- Voor de dressing: meng in een bakje de tahin, het limoensap en de extra vierge olijfolie.
- Gril de tempé 3 minuten aan weerszijden in de pan. Sprenkel er wat witte sesamzaadjes over tijdens het grillen.
- Dip een aantal pompoenblokjes zodra ze uit de oven komen in het zwarte sesamzaad.
- Verdeel alles over twee borden en garneer met waterkers en koriander.