Gezond, lekker én vegetarisch. Dit recept voor een tofu roerbakschotel bevat een flinke hoeveelheid groenten én heerlijke tofu. Ideaal als je snel een gezonde maaltijd op tafel wil zetten!
Tofu Roerbakschotel
Servings
2
servingsPrep time
15
minutenCooking time
15
minutenCalories
600
kcalIngrediënten
240 gr tofu
1 groene paprika
1 rode paprika
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
400 gr wokgroente (met Chinese sugar snaps en paksoi)
400 gr spitskool, gesneden
1 el sojasaus
2 el sesamzaad
- kruidenmix
1 tl komijn, gemalen
2 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
Versgemalen peper
Bereiding
- Kruidenmix
- Meng de komijn, kurkuma, paprikapoeder en versgemalen peper tot een zelfgemaakte kruidenmix. Dit zorg voor een egale smaak in het gerecht.
- BEREIDING GERECHT
- Giet de tofu af laat de tofu even tussen lagen keukenpapier goed drogen. Snijd in de tussentijd de paprika’s in dunne reepjes.
- Verkruimel de tofu grof. Verhit een wok met 2 eetlepels olijfolie en roerbak de tofu voor 2 à 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook aan de tofu toe en roerbak mee. Blijf roeren, zodat de knoflook niet aanbrandt. Voeg eventueel 1-2 extra eetlepels olijfolie toe. Voeg de wokgroente, de spitskool en de paprika toe. Roerbak voor ca. 3 minuten, voeg de kruidenmix toe en blijf roeren. Besprenkel daarna met de sojasaus, roer en bedek met een deksel voor 2 à 3 minuten op lagere vuur tot beetgaar.
- Haal de pan van het vuur, schep op 2 borden en garneer met sesamzaad.