fbpx

Salade van gegrilde groenten  

Tijdens de warme zomermaanden hebben we vaak minder zin in een warme maaltijd. Daar is deze salade uit het Eet Beter voor je maag & darmen boek een perfecte oplossing voor. Gezond, smaakvol én je zet hem in een handomdraai op tafel.  

Salade van gegrilde groenten  

0 from 0 votes
Recipe by Dokter Tamara Course: Boeken, diner, Recepten
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

50

minutes
Calorieën

697

kcal

Ingrediënten

  • 10 10 (medium) trostomaten

  • olijfolie, om te bakken

  • 400 gr 400 flespompoen

  • 1 1 aubergine

  • 0,5 0,5 courgette

  • 50 gr 50 ongebrande walnoten, geroosterd

  • 75 gr 75 Parmezaanse kaas

  • 50 gr 50 rucola

  • 3 el 3 extra vierge olijfolie

  • 0,5 0,5 onbespoten citroen, sap

  • handje verse basilicum

  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de tomaten, verwijder het kroontje en leg ze met het vruchtvlees naar boven op het bakpapier. Sprenkel er wat olijfolie overheen en rooster ze 30 minuten in de oven. 
  • Zet een grillpan op middelhoog vuur om voor te verwarmen. 
  • Snijd het bovenste gedeelte van de flespompoen en maak hiervan plakken van ongeveer ½ centimeter dik. Verwijder daarna pas de pitten en schil. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ½ centimeter dik. 
  • Vet de grillpan in met olijfolie en bak de plakken pompoen en aubergine – in porties – aan beide kanten ongeveer 5 minuten tot er donkere grillstrepen ontstaan. Vet de pan tussendoor steeds in als je met een nieuwe portie begint. 
  • Gril de plakjes courgette iets korter, ongeveer 4 minuten per kant. 
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur, tot ze goudbruin verkleuren. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. 
  • Haal de punt van de Parmezaanse kaas langs een kaasschaaf voor mooie grote vlokken. 
  • Verdeel de rucola, gegrilde groenten en walnoten over twee borden en besprenkel ze met wat extra vierge olijfolie en citroensap. Garneer de salade met de Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum. Breng op smaak met peper.

Nutrition Facts

2 servings per container


  • Amount Per ServingCalories697
  • % Daily Value *
  • Total Fat 52g 80%
    • Total Carbohydrate 24.5g 9%
      • Dietary Fiber 12.7g 51%
    • Protein 25.9g 52%

      * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

      Meer diner recepten