Rode bieten, ui, wortel, slamelange én appel. Er zit een flinke portie groente en fruit in deze salade! Dit recept is ideaal voor een gezonde lunch en is ook nog eens geschikt voor vegetariërs.
Rode bieten salade met pistache- en pecannoten
Recept van Dokter Tamara
Gang lunch
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
0
minutesIngrediënten
400 gr 400 gekookte rode bieten
1 1 rode ui
140 gr 140 wortel, winterpeen
1 1 appel
40 gr 40 pistachenoten, ongezouten
50 gr 50 pecannoten, ongezouten
80 gr 80 rucola slamelange
40 gr 40 feta
- Ingrediënten dressing
2 el 2 extra vierge olijfolie
2 el 2 balsamicoazijn
versgemalen peper
Bereiding
- Dressing
- Roer in een schaaltje de extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met versgemalen peper.
- Salade
- Snijd de gekookte rode bieten in partjes. Indien de rode bieten te groot zijn, snijd dan nogmaals door de helft. Snijd vervolgens de rode ui in fijne ringen. Schil de wortels en maak eventueel met een dunschiller dunne slierten. Liever geraspt? Gebruik dan een rasp i.p.v. een dunschiller.
Snijd de appel in stukken en hak de noten grof. - Doe de rucola slamelange in een saladeschaal en voeg de rode biet, rode ui, wortel, appel en de helft van de noten toe.
- Schenk de dressing over de salade en hussel om.
- Serveer de salade met verbrokkeld feta en de rest van de noten.