Romige tomatensoep met geroosterd brood, heerlijk voor de zomerdagen en ook nog eens goedkoop! Wil je meer goedkope en zomerse recepten? Download nu het e-book ‘Betaalbare zomerse recepten’ via https://www.online-leefstijlprogramma.nl/f/betaalbarezomerserecepten
Romige tomatensoep met geroosterd brood
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
2 snee volkorenbrood
1 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gr cherrytomaatjes
400 ml groentebouillon
100 ml kokosroom
Handvol verse basilicum
Bereiding
- Rooster de sneden brood in de oven met wat olijfolie.
- Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en halveer de cherrytomaten
- Fruit de ui en knoflook in een soeppan met olijfolie.
- Voeg vervolgens de cherrytomaten en de bouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de kokosroom en basilicum toe en pureer de soep tot een gladde consistentie.
- Serveer de soep met het geroosterde brood.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën568
- % per dag *
- Totaal vet
21g
33%
- Totaal koolhydraten
35g
12%
- Vezels 7g 29%
- Eiwit 17g 34%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.