Herfst in een kom! Deze salade met geroosterde pompoen, quinoa en walnoten is de perfecte mix van heerlijk en gezond. Klaar in minder dan 30 minuten en boordevol herfstsmaken.
Salade met geroosterde pompoen en quinoa
Course: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesIngrediënten
400 gr pompoen
2 el olijfolie
100 gr quinoa
1 rode ui
30 gr walnoten
150 gr spinazie
50 gr feta
1 el balsamicoazijn
Peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de pompoen en snijd het in blokjes.
- Meng de pompoenblokjes met 1 el olijfolie en wat peper, en rooster ze 25-30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Snijd de rode ui in dunne plakjes en hak de walnoten.
- Meng in een grote kom de spinazie, rode ui, geroosterde pompoen en quinoa.
- Verkruimel en verdeel de feta en walnoten over de salade.
- Meng de resterende olijfolie met de balsamicoazijn en besprenkel over de salade.
Nutrition Facts
2 servings per container
- Amount Per ServingCalories580
- % Daily Value *
- Total Fat
32g
50%
- Total Carbohydrate
45g
15%
- Dietary Fiber 10g 40%
- Protein 15g 30%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.