Traybake met spruitjes en bloemkool

Deze ovenschotel is een echte winterse maaltijd. Deze maaltijd staat in een handomdraai op tafel en je hebt meteen genoeg groenten binnen! Je kunt dit recept in mijn gratis e-book met traybakes vinden.

Spruitjes en bloemkool schotel

0.0 from 0 votes
Recept van Dokter Tamara Gang diner
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes
Calories

634

kcal

Ingrediënten

  • 300 gr spruitjes

  • 300 gr bloemkool

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 3 el olijfolie

  • snufje versgemalen peper

  • 2 tl rozemarijn

  • 40 gr walnoten

  • 2 el kappertjes

  • 100 gr geraspte kaas

  • 20 gr paneermeel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Halveer de spruitjes, snijd kleine bloemkoolroosjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verdeel dit over een bakplaat en besprenkel dit met de olijfolie, peper en rozemarijn, leg dit voor 25 minuten in de oven, roer het om de 10 minuten door.
  • Snijd de walnoten fijn en voeg hierna de kappertjes en walnoten toe en hussel dit goed door. Strooi over de bovenkant de geraspte kaas en paneermeel. Leg dit geheel nog 15 tot 20 minuten in de oven op de grillstand, totdat de kaas goudbruin is.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën634
  • % per dag *
  • Totaal vet 46g 71%
    • Totaal koolhydraten 26g 9%
      • Vezels 1013g 4053%
    • Eiwit 24g 48%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten