Vegetarische groentelasagne

Lasagne, wie houdt er nu niet van? Gelukkig is het ook heel makkelijk om dit heerlijke gerecht gezonder te maken met dit recept uit het Eet Beter in 28 dagen boek. We vervangen gewoon de lasagnebladen door aubergine en courgette! Bomvol met groenten, vegetarisch én ook nog eens heel erg lekker!

Vegetarische groentelasagne

0.0 from 0 votes
Recept van Dokter Tamara Gang Diner
Aantal

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

1

hour 
Calorieën

425

kcal

Ingrediënten

  • 2 aubergines

  • 8 takjes  verse Italiaanse kruiden (oregano + tijm + rozemarijn + salie)

  • 1 courgette

  • 200 gr mozzarella

  • 3 el olijfolie

  • 1 grote rode ui, gesnipperd

  • 5 teentjes knoflook, geperst

  • 1 fles passata (à 690 g)

  • Handje verse basilicum

  • Versgemalen zwarte peper

  • 200 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

  • Snij de aubergines in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snij ze fijn. Snijd met een dunschiller dunne plakjes van de courgette. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  • Verhit een grillpan en bak de aubergine, zonder olie, aan beide kanten totdat ze donkere grilstrepen krijgen en een beetje zacht worden.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak mee.
  • Voeg de passata en de verse Italiaanse kruiden toe en laat de saus 10-20 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, roer de basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C graden.
  • Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Strooi hierover een dun laagje geraspte Parmezaanse kaas en leg de helft van de aubergine en courgette erop. Maak vervolgens laagjes van de andere helft van de saus, de resterende aubergine en de courgette. Maak de lasagne af met een laag mozzarella en bestrooi tot slot met de rest van de Parmezaanse kaas.
  • Bak de lasagne in 30 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde

4 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën425
  • % per dag *
  • Totaal vet 23.7g 36%
    • Totaal koolhydraten 15.3g 5%
      • Vezels 7.1g 29%
    • Eiwit 34g 68%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten