Zalm met zoete aardappel uit de oven

Deze goedgevulde traybake is de perfecte manier om genoeg groente binnen te krijgen en een snelle maaltijd op tafel te zetten. Dit recept komt uit mijn gratis e-book met traybakes, je kunt deze hier downloaden.

Zalm met zoete aardappel uit de oven

0.0 from 0 votes
Recept van Dokter Tamara
Servings

2

servings
Prep time

25

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

632

kcal

Ingrediënten

  • 120 gr zoete aardappel

  • 2 el olijfolie

  • Snuf versgemalen peper

  • 120 gr asperges

  • 125 gr tomaten

  • 1 ui

  • 1 citroen

  • 120 gr kikkererwten

  • 240 gr zalm

  • 80 gr roomkaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes en leg deze op een bakplaat, besprenkel dit met 1 el olijfolie en versgemalen peper. Verdeel dit goed over de aardappelen en laat dit hierna voor 20 minuten garen in de oven.
  • Snijd de asperges, tomaten en ui grof en besprenkel dit met de rest van de olijfolie. Rasp en pers de citroen, houd dit apart.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg hier de gesneden groenten en kikkererwten aan toe, leg de zalm tussen de groenten en verdeel de citroenrasp, citroensap en versgemalen peper hierover. Bak dit voor nog 15 minuten, de zalm mag nog een beetje roze zijn aan de binnenkant.
  • Haal de zalm van de bakplaat en voeg de roomkaas toe aan de bakplaat, roer dit goed door en serveer de zalm met dit mengsel.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën632
  • % per dag *
  • Totaal vet 38g 59%
    • Totaal koolhydraten 32g 11%
      • Vezels 11g 44%
    • Eiwit 34g 68%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten