5 tips om wandelen (nóg) leuker te maken

Eerder deze week schreef ik een blog over waarom wandelen zo ontzettend gezond voor je is. Vandaag wil ik je graag 5 tips meegeven die het wandelen nóg leuker kunnen maken! Ben ik waardevolle tips vergeten? Leuk als je ze aanvult hieronder in de reacties!

1. Zoek een wandelmaatje

Wandelen wordt een stuk leuker met gezelschap! Daarnaast kan het een stok achter de deur zijn om met iemand samen te wandelen; je wil diegene immers niet afzeggen. Ga dus op zoek naar mensen uit je omgeving, die ook willen wandelen op een soortgelijk niveau. Misschien een vriend of vriendin, die je al heel lang niet hebt gezien of gesproken? Kun je meteen bijkletsen! Je hebt ook leuke wandelgroepen op Facebook, waar je kosteloos lid van kunt worden.

2. Start met fotograferen

Er is zoveel moois te zien buiten. Zeker als je gaat wandelen rond zonsopkomst, kun je prachtige foto’s maken! Dit kan gewoon met je telefoon (als die een camera heeft natuurlijk). Zondag is mijn vaste wandeldag, waarop ik ook altijd leuke foto’s maak van en met m’n gezin. Leuk voor later! Op internet vind je veel tips om te beginnen met fotograferen.

3. Zorg voor variatie

Op het moment dat je elke dag wandelt, kan ik het me voorstellen dat je op een gegeven moment toe bent aan een nieuw wandelrondje. Probeer daarom nieuwe routes te ontdekken – naar de supermarkt bijvoorbeeld – of ga eens naar een andere bestemming! Wees creatief in het zoeken naar nieuwe routes en kijk eens op websites met wandelroutes, zoals die van de ANWB en natuurmonumenten.

4. Luister een podcast of muziek tijdens je wandeling

Misschien dat je liever alleen wandelt of nog geen wandelmaatje hebt gevonden, dat kan natuurlijk. Een podcast kan in dat geval een leuk middel zijn om in te zetten tijdens je wandeling! Podcasts zijn er tegenwoordig wel in elke categorie, dus er is voor ieder wat wils. Je kunt op iTunes en Spotify heel gemakkelijk per categorie zoeken. Mocht je het leuk vinden; er zijn verschillende podcasts waarin ik te gast ben. Als je zoekt op Tamara de Weijer, vind je ze vanzelf!

5. Daag jezelf en je omgeving uit

Ben je iemand die doelgericht is ingesteld? Dan kan het misschien lastig zijn om zo maar even ‘doelloos’ te gaan wandelen. Het kan dan helpen om jezelf een bepaald aantal stappen of een bepaalde afstand tot doel te stellen. Ook heb je verschillende applicaties om je wandelingen in bij te houden. Neem als voorbeeld de ‘Ommetje‘ app (van de Hersenstichting), waarin je een team samen kunt stellen en met anderen de uitdaging aan kunt gaan! Hoe vaker je wandelt, hoe meer punten je krijgt. Ook krijg je bijvoorbeeld extra punten als je voor 09:00 ‘s ochtends een ommetje maakt. Dit kan heel motiverend werken!

Met de deelnemers van het Online Leefstijlprogramma heb ik ‘Team OLP’, waar je ook lid van kunt worden! Gebruik de teamcode: 9TDGN

Liefs,

 

Meer artikelen

4 reacties

  1. Ik ga vogels spotten. Dat kan al zodra je 1 voet buiten de deur zet! Op de site van de Vogelbescherming kun je zien welke huis-tuin-en keukenvogels er in je eigen buurt voorkomen. En voor bijzondere vogels kijk ik op vogelwaarneming. nl Zo heb ik er al heel wat ontdekt. Echt een leuke en gezonde hobby!

  2. Wat een goed idee. Ik loop al Ommetjes, maar vind het leuker met een team. En Ja, ik loop ook graag met een podcast. En op zondag morgen met radio 1. Het programma Vroege Vogels. Mooie natuur verhalen en muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *