Auberginecurry met bloemkoolrijst
Deze geurige curry van aubergine en specerijen is romig, voedzaam en heerlijk vullend. Geserveerd met lichte bloemkoolrijst en een lepel Griekse yoghurt voor frisheid. Een perfecte vegetarische avondmaaltijd!
Auberginecurry met bloemkoolrijst
2
servings10
minutes30
minutes603
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
3 3 aubergines
1 1 ui
3 el 3 olijfolie
2 2 teentjes knoflook
40 gr 40 cashewnoten
400 gr 400 tomatenblokjes
50 ml 50 kookroom
400 gr 400 bloemkoolrijst
40 gr 40 Griekse yoghurt
15 gr 15 verse koriander
2 2 limoenschijfjes
1 tl 1 kurkuma
0.5 tl 0.5 komijnzaad
0.25 tl 0.25 gemberpoeder
1 snufje 1 kaneel
Bereiding
- Snijd de aubergines in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit olie en bak de ui en aubergine aan. Voeg knoflook en cashewnoten toe.
- Voeg de tomatenblokjes, kookroom en specerijen toe en laat de curry zachtjes sudderen.
- Bereid de bloemkoolrijst volgens verpakking. Serveer de curry met de rijst en garneer met yoghurt, koriander en limoen.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën603
- % per dag *
- Totaal vet
38.5g
49%
- Totaal koolhydraten
37.7g
14%
- Vezels 18g 65%
- Eiwit 18.3g 36%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.









