Aziatische zomerse wok met paksoi, shiitake en tofu

Een lichte en smaakvolle Aziatische wok met tofu, paksoi, shiitake en noedels. Kruidig, vezelrijk en volledig plantaardig – perfect voor een zomerse dag!

Aziatische zomerse wok met paksoi, shiitake en tofu

0.0 from 0 votes
Gang diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 200 gr tofu

  • 1 el sojasaus

  • 200 gr paksoi

  • 150 gr shiitake (of kastanjechampignons)

  • 1 rode paprika

  • 2 bosuitjes

  • 1 el olijfolie

  • 1 el sesamolie

  • 1 tl gemberpoeder

  • 1 el sesamzaad

  • 100 gr courgettenoodles of konjacnoedels

Bereiding

  • Snijd de tofu in blokjes en bak krokant in olijfolie. Voeg de sojasaus toe en bak de tofu kort in de saus.
  • Snijd de paksoi, shiitake, paprika en bosui. Wok 5–7 minuten in sesamolie met het gemberpoeder.
  • Voeg de tofu en de noedels toe aan de wok en bak nog 2 minuten mee.
  • Garneer met sesamzaad en de overgebleven bosui. Serveer direct.

Voedingswaarde

  • Aantal porties 2
  • Calorieën 590kcal
  • Vet 29g
  • Koolhydraten 42g
  • Vezels 14g
  • Eiwit 26g

Meer diner recepten

Halloumi pasta

Deze halloumi pasta combineert hartige, goudbruin gebakken halloumi met een