Een warme en vullende bowl vol groenten en plantaardige eiwitten, afgewerkt met een romige dressing van tahin en citroen. Perfect voor lunch of diner!
Bowl met geroosterde bloemkool, kikkererwten en tahin-citroensaus
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
25
minutesCalories
600
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
500 gr 500 bloemkool
260 gr 260 kikkererwten (uitlekgewicht)
1 el 1 olijfolie
1 tl 1 komijnpoeder
150 gr 150 babyspinazie
10 gr 10 verse peterselie
1 teen 1 knoflook
2 el 2 tahin
1 el 1 citroensap
2 el 2 water
1 el 1 extra vierge olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in roosjes en meng met kikkererwten, olijfolie en komijn. Rooster 25 minuten in de oven, halverwege omscheppen.
- Rasp of pers de knoflook. Meng alle saus-ingrediënten tot een gladde dressing. Voeg eventueel extra water toe voor gewenste dikte.
- Verdeel spinazie over diepe borden, leg daar de geroosterde groenten op. Garneer met de tahinsaus en verse peterselie.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën600
- % per dag *
- Totaal vet
36g
56%
- Totaal koolhydraten
34g
12%
- Vezels 15g 60%
- Eiwit 22g 44%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.