Boerenkoolstamppot met feta en zongedroogde tomaat

Een moderne draai aan stamppot: romige aardappelpuree met gestoofde boerenkool, ziltige feta, zoete zongedroogde tomaatjes en knapperige pijnboompitten. Deze verwarmende maaltijd is heerlijk vullend én voedzaam, perfect voor een doordeweekse avond.

Boerenkoolstamppot met feta en zongedroogde tomaat

Recept van Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Gang diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

604

kcal

Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 250 gr 250 kruimige aardappels

  • 300 gr 300 boerenkool

  • 1/2 1/2 ui

  • 2 el 2 olijfolie

  • 60 gr 60 feta

  • 30 gr 30 zongedroogde tomaatjes

  • 20 gr 20 roomboter

  • 50 gr 50 pijnboompitten

Bereiding

  • Schil en snijd de aardappels in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar.
  • Snijd de ui in halve ringen en fruit in olijfolie. Voeg de boerenkool toe en stoof 5-10 minuten.
  • Verkruimel de feta, snijd de tomaatjes. Giet de aardappels af en stamp ze met roomboter.
  • Meng de boerenkool door de aardappelpuree. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
  • Rooster de pijnboompitten kort. Garneer de stamppot met feta, tomaatjes en pijnboompitten.

Meer diner recepten