Frittata met groene asperges en ricotta

Deze frittata met asperges en een frisse ricotta dip staat binnen een halfuur op tafel én is ook nog eens heel lekker! Het recept komt uit mijn boek Eet Beter voor je Maag en Darmen.

Frittata met groene asperges en ricotta

Recipe by Dokter Tamara
4.7 from 3 votes
Course: Boeken, diner, lunch, Recepten
Personen

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

30

minutes

Ingrediënten

  • olijfolie, om in te bakken

  • 1 1 rode ui, gepeld, fijngesnipperd

  • 1 1 rode paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in flinterdunne reepjes

  • 100 g 100 groene aspergetips

  • blaadjes van 2 takjes verse rozemarijn

  • 6 6 middelgrote eieren

  • 50 ml 50 volle melk

  • 250 g 250 ricotta

  • 1 1 geitenkaasje blanc 50+ (à 125 g), verkruimeld

  • 10 g 10 verse bladpeterselie, fijngehakt. plus extra om te garneren

  • versgemalen zwarte peper

  • 1 1 biologische citroen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en fruit de ui 4 minuten. Voeg de paprikareepjes, aspergetips en rozemarijn toe en bak, onder af en toe roeren, nog 5 minuten.
  • Klop in een grote kom de eieren los met een garde. Voeg vervolgens de melk, 100 gram ricotta, geitenkaas, de helft van de peterselie en de gebakken groenten toe. Schep goed om en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het mengsel in de ovenschaal en bak de frittata 15 minuten in het midden van de oven. Zet dan de oven op de grillstand en gril de frittata nog 10 minuten, tot hij aan de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Was en rasp de citroen. Meng de rest van de ricotta met de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de rest van de peterselie. Breng verder op smaak met peper.
  • Serveer de frittata met het ricottamengsel en garneer met wat peterselieblaadjes.

Recept Video

Meer diner recepten