Deze frittata met asperges en een frisse ricotta dip staat binnen een halfuur op tafel én is ook nog eens heel lekker! Het recept komt uit mijn boek Eet Beter voor je Maag en Darmen.
Frittata met groene asperges en ricotta
Recipe by Dokter Tamara
Course: Boeken, diner, lunch, Recepten
Personen
4
personenVoorbereiding
10
minutesKooktijd
30
minutesIngrediënten
olijfolie, om in te bakken
1 1 rode ui, gepeld, fijngesnipperd
1 1 rode paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in flinterdunne reepjes
100 g 100 groene aspergetips
blaadjes van 2 takjes verse rozemarijn
6 6 middelgrote eieren
50 ml 50 volle melk
250 g 250 ricotta
1 1 geitenkaasje blanc 50+ (à 125 g), verkruimeld
10 g 10 verse bladpeterselie, fijngehakt. plus extra om te garneren
versgemalen zwarte peper
1 1 biologische citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en fruit de ui 4 minuten. Voeg de paprikareepjes, aspergetips en rozemarijn toe en bak, onder af en toe roeren, nog 5 minuten.
- Klop in een grote kom de eieren los met een garde. Voeg vervolgens de melk, 100 gram ricotta, geitenkaas, de helft van de peterselie en de gebakken groenten toe. Schep goed om en breng op smaak met zout en peper.
- Giet het mengsel in de ovenschaal en bak de frittata 15 minuten in het midden van de oven. Zet dan de oven op de grillstand en gril de frittata nog 10 minuten, tot hij aan de bovenkant mooi goudbruin is.
- Was en rasp de citroen. Meng de rest van de ricotta met de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de rest van de peterselie. Breng verder op smaak met peper.
- Serveer de frittata met het ricottamengsel en garneer met wat peterselieblaadjes.