Deze halloumi-groentespiesjes met een frisse yoghurtdip zijn de perfecte combi van hartig en fris. Makkelijk te maken en vol smaak!
Gegrilde groentespiesjes met halloumi en frisse yoghurtdip
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
- Voor de spiesjes
200 gr halloumi
1 paprika
1 courgette
1 rode ui
Satéprikkers
2 el olijfolie
Versgemalen zwarte peper
- Voor de frisse yoghurtdip
1 teentje knoflook
1 el verse peterselie
1 el verse munt
150 gr volle Griekse yoghurt
1 el verse citroensap
1 el extra vierge olijfolie
Bereiding
- Snijd de halloumi in blokjes.
- Snijd de paprika in grove stukken, de courgette in schijven en de rode ui in grove stukken.
- Rijg de halloumi, paprika, courgette en ui om en om aan spiesjes.
- Bestrijk de spiesjes met olijfolie en breng eventueel op smaak met peper of kruiden naar keuze.
- Gril de spiesjes op de BBQ of in een grillpan tot de groenten zacht en licht verkoold zijn en de halloumi een goudbruine kleur heeft gekregen, dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Draai de spiesjes regelmatig om.
- Pers de knoflook of rasp deze fijn.
- Hak de peterselie en munt fijn.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met het citroensap en de olijfolie.
- Voeg de fijngehakte knoflook, peterselie en munt toe en roer alles goed door elkaar.
- Breng eventueel op smaak met een klein snufje versgemalen peper.
- Laat de dip minimaal 10 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Serveer de gegrilde spiesjes warm met de frisse yoghurtdip. Voeg eventueel een salade of wat volkoren brood toe voor een complete maaltijd.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën604
- % per dag *
- Totaal vet
47.1g
73%
- Totaal koolhydraten
14.1g
5%
- Vezels 3.9g 12%
- Eiwit 27.9g 54%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.